Strijders Noordscheschut behalen punt tegen AVV Swift

Als dartele veulens stoven de manschappen van oefenmeester Marc van Meel afgelopen zaterdag de winterse wei in. Zonder basisspelers Jos Kroezen, Danny Kiekebelt en Robbert-Jan Hamberg, legde men de opponent uit Amsterdam het vuur aan de schenen. Na 98 speelminuten stond er een zwaarbevochten 0 – 0 eindstand op het scorebord.
Onder een stralende winterzon, bijgestaan door een winterse bries, ging de wedstrijd van start. Al in de 2e minuut moest doelman Roy Boertien redding brengen op een inzet van dichtbij. De gasten uit Amsterdam lieten er geen gras over groeien. Want binnen een tijdsbestek van vijf minuten moest Boertien nog tweemaal redding brengen. Eerst op een kopbal van dichtbij, nadien op een vrije trap in de korte hoek. Het was eenrichtingsverkeer, maar de thuisploeg toonde karakter en gaf geen krimp. In de 26e minuut werd de Schut-defensie met een fabelachtige steekbal opengereten. De daaropvolgende afzwaaier verdween echter hoog over het doel van Boertien. Noordscheschut in parkeer-de-bus modus, rechtte de rug en streed voor wat het waard was. Op slag van rust dook men zelfs op voor het doel van de bezoekers. Maar vanuit kansrijke positie mikte Mees Vos over.
De tweede helft begon evenals de eerste, met een redding van Boertien. Aan de andere zijde werd Nick Koster tijdig afgestopt, voor hij doeltreffend kon afronden. De wedstrijd golfde nu meer op-en-neer, zonder dat beide ploegen echt tot grote kansen kwamen. Boertien moest redding brengen op een volley, dichterbij kwamen de bezoekers vooralsnog niet. Noordscheschut had moeite om een bres te slaan in de vijandige defensie. Aan de andere kant mikten de Amsterdammers over en bracht Robin Sikken redding op doellijn.
De strijdende Schutters snakten naar het eindsignaal. En na een tiental minuten speeltijd voor de debuterende A-junior Ramon Brakel, die met volle teugen genoot van de acht minuten bij elkaar gesprokkelde blessuretijd, konden de handen ten hemele met dit zwaarbevochten punt.
Man van de wedstrijd: Robin Sikken