Geen problemen voor Kwiek Hoogeveen tegen V&S

Na een lange Coronastop konden de dames van Kwiek eindelijk weer een wedstrijd spelen. Dit maal tegen de dames uit Groningen, V&S. De wedstrijd die eerder dit jaar gespeeld werd tegen V&S werd verloren door Kwiek. De dames hadden dus wat goed te maken. Kwiek schoot uit de startblokken. V&S had een open dekking waardoor er op volle snelheid makkelijk gescoord kon worden.
Via onze opbouwposities werd makkelijk het net gevonden. Linnet Popping kon makkelijk de dekking passeren en scoorde drie maal achter elkaar. Ook de andere opbouwster Esmee Kolk scoorde op snelheid makkelijk in de break en 1 tegen 1. Doordat Kwiek snel omschakelde werden breaks makkelijk gescoord, onder andere door Dyonne van Slochteren. Hoogeveen liep al snel uit naar een 12-4 stand. Dit scoreverloop verliep zo de gehele eerste helft. Daardoor gingen de dames rusten in Hoogeveen met 20-9.
Na de rust was het belangrijk om het tempo hoog te houden en veel in de break-out de aanval te spelen. V&S bleef een open dekking aanhouden waardoor Kwiek er makkelijk doorheen bleef vliegen. Alle posities kwamen in scorende positie waardoor de Kwiek dames vanuit alle hoeken gevaarlijk was. Toch verslapte de aandacht van de Kwiek dames enigszins. Makkelijke doelpunten werden gemist en verdedigend werd af en toe meer risico gelopen. Dat maakte dat V&S ook meer kon scoren dan in de eerste helft.
Geen zorgen voor de Kwiekers, het gat was al geslagen. Kwiek heeft de punten in eigen huis gehouden en wint met 32-21. De dames van Kwiek bedanken Kenoz, de balsponsor van deze wedstrijd!
Dames 2 speelde tegen Hoogersmilde, deze wedstrijd werd gestaakt door een blessure bij de tegenstander.