Algemeen

Groei Grond wint prijs voor het beste circulaire burgerinitiatief van Drenthe

Burgerinitiatief ‘Groei Grond’ wint de prijs voor het beste circulaire burgerinitiatief van Drenthe. Deze aanmoedigingsprijs is in het leven geroepen door de Natuur en Milieufederatie Drenthe en werd heel toepasselijk uitgereikt in de Week van de Circulaire Economie. Op donderdag 10 februari 2022 mocht Groei Grond een circulaire bokaal, gemaakt van resthout, in ontvangst nemen. Daarnaast mogen zij een jaar lang het speciaal voor hen ontworpen Kringlogo voeren.

 

Er waren in totaal maar liefst 33 nominaties voor de burgerinitiatievenprijs. Stuk voor stuk inspirerende initiatieven! Toch kon er in elke provincie maar één de winnaar zijn. Groei Grond kwam in Drenthe als beste initiatief uit de bus. Groei Grond is een laagdrempelige sociale kweektuin, waarmee omwonenden zorgen voor lokale voedselproductie. “Een initiatief waardoor minder verpakkingen nodig zijn, voedselketens korter en circulair worden én waarde in de buurt blijft. Hier konden we niet omheen”, aldus de jury.

 

Circulaire beweging
Op donderdag 10 februari nam initiatiefnemer Damian Pellegrom de circulaire bokaal namens Groei Grond in ontvangst. “Deze prijs is natuurlijk een groot compliment en de ultieme erkenning van onze inzet. Daarnaast brengt deze prijs het belang van circulaire burgerinitiatieven in beeld. Wij hopen anderen te inspireren om ook aan de slag te gaan! Zo creëren we een beweging die samenwerkt aan een circulair Drenthe.”

 

Kringlogo

De mooie wisseltrofee prijkt een jaar lang op de schoorsteenmantel van Groei Grond. Volgend jaar is een ander initiatief aan de beurt. Ook mag Groei Grond een jaar lang het zogenaamde Kringlogo voeren. De Natuur en Milieufederaties lieten dit logo ontwerpen speciaal voor het winnende burgerinitiatief. Met dit logo kunnen zij een jaar lang laten zien dat zij het meest circulaire initiatief van Drenthe zijn en anderen inspireren om ook met circulaire economie aan de slag te gaan.

 

De omslag richting een circulaire economie is er een die helaas niet vanzelf gaat. Daar hebben we inwoners voor nodig die het lot in eigen handen nemen. Die niet afwachten, maar de verandering die ze zo graag willen zien zelf bewerkstelligen. Drenthe kent gelukkig al heel wat van deze circulaire inwoners, waarvan sommigen zelfs hun eigen burgerinitiatief hebben opgezet. Deze circulaire initiatieven wil de Natuur en Milieufederatie Drenthe graag extra in het zonnetje zetten in de Week van de Circulaire Economie. Daarom hebben zij een prijs voor het meest circulaire burgerinitiatief in het leven hebben geroepen. De prijs wordt ook in zeven andere provincies uitgereikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen