Gezondheid

Nagenoeg alle operatiekamers Treant weer in bedrijf

Vanaf vandaag zijn nagenoeg alle operatiekamers (OK’s) van de drie ziekenhuislocaties van Treant weer in bedrijf. Treant zit hiermee weer dicht op haar normale operatiecapaciteit en kan weer meer en sneller patiënten helpen.

De afgelopen weken werden al stapsgewijs meer OK’s in gebruik genomen. De zorgvraag op het gebied van corona nam af, waardoor meer zorgprofessionals binnen Treant weer hun eigen werk kunnen doen. Vanzelfsprekend hopen we dit vast te kunnen houden, al is het afwachten wat de gevolgen zijn van de huidige stijging van het aantal coronapatiënten dat in het ziekenhuis terechtkomt.

Basisspoedpost

De openingsuren van de basisspoedposten op locatie Bethesda in Hoogeveen en Refaja in Stadskanaal zijn uitgebreid. De basisspoedposten zijn open van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur.

Coronazorg binnen Treant

Het aantal bedden dat binnen Treant is ingericht voor coronazorg is de afgelopen weken stapsgewijs gedaald. Op dit moment heeft ziekenhuislocatie Scheper in Emmen vijf bedden voor coronapatiënten op de Intensive Care en negen verpleegbedden. De coronaverpleegafdeling van woonzorgcentrum De Horst in Emmen telt twintig bedden.

Coronamaatregelen

Binnen Treant willen we onze (vaak kwetsbare) patiënten en cliënten zoveel mogelijk beschermen. Daarom blijven wij iedereen vragen de geldende coronaregels in acht te nemen, zoals het houden van 1,5 meter afstand en het dragen van een medisch mondneusmasker. Kijk voor alle overige coronamaatregelen binnen de twintig locaties van Treant op onze website.

Geef een reactie