Algemeen

Zoals verwacht loopt alles anders

Hoogeveen – Berthold Gunster komt zaterdag 5 februari om 20.00 uur naar De Tamboer met een nieuwe Omdenk-show. De titel kon haast niet toepasselijker zijn in deze tijd: Zoals verwacht loopt alles anders. Met pijnlijk herkenbare humor, filosofische bespiegelingen en tragikomische zelfonthullingen deelt Berthold Gunster zijn nieuwste visie op het omdenken van problemen. Hij wordt daarin bijgestaan door zijn jongste zoon als ontregelende assistent en een vierkoppige, swingende liveband. Kaarten voor de Omdenk-show zijn te koop via detamboer.nl.

Over de nieuwe show: Zoals verwacht loopt alles anders

Had je eindelijk alles een beetje op de rails, je vakantiegeld was binnen en de zon scheen, toen je gloednieuwe fiets werd gestolen. Of erger nog, gingen ze fuseren op het werk, werd je partner hopeloos verliefd op een ander of begon je hartklep te lekken? Het leven is leuk, maar waarom gaan de dingen vaak anders dan we willen? Waarom is ieder verlangen onlosmakelijk verbonden met een potentiële teleurstelling? Niet willen, niet op Facebook zitten, gewoon single blijven en vooral niet aan de lijn. Is dat dan de oplossing?

Omdenken

Omdenken is opgericht in 2001 door Berthold Gunster, waarbij het begon met trainingen onder de naam de Ja-maar Show. Het gedachtegoed Omdenken wordt gezien als een manier van denken en doen, waarbij wordt gekeken naar de werkelijkheid zoals deze is en wordt onderzocht wat je daarmee kunt. Sinds 2001 geeft Berthold samen met zijn team shows, trainingen en workshops aan zowel particulieren als bedrijven over dit gedachtegoed.

Omdenken begint altijd bij een probleem, want zonder probleem is er geen omdenken. Het probleem wordt benaderd als een ruwe energie: frustratie die nog geen vorm heeft gevonden. Met de energie van het probleem wordt onderzocht welke nieuwe mogelijkheden er zijn om de stap te maken van ja-maar naar ja-en.

In 2005 vroeg A.W. Bruna Uitgevers om een boek te schrijven over het concept Omdenken. Hieruit ontstond de publicatie Ja-maar wat als alles lukt? In 2006 is dit boek genomineerd voor Managementboek van het jaar en sindsdien leidt omdenken trainers en acteurs op voor hun trainingen. Inmiddels zijn er al vele Omdenken boeken verschenen en heeft Omdenken zelfs een eigen podcast.

Omdenken

Titel: Zoals verwacht loopt alles anders

Datum: zaterdag 5 februari

Tijd: 20.00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen