Algemeen

Plein kindcentrum het Blokland in een nieuw jasje

Het schoolplein van het Blokland is vorige week in een nieuw jasje gestoken. In drie volledige dagen is de achterkant van het schoolplein aangepakt en is er gezorgd voor een nieuwe uitdagende speelomgeving. En daar zal het niet bij blijven.

Vorige week is zo’n 10 vierkante meter aan tegels weggehaald op het plein. Inmiddels is te zien dat er een prachtig klimtoestel geplaatst is. Met de uitstraling hoopt de school een groenere omgeving te creëren. Naast het klimtoestel is er ook gezorgd voor een parcours, waar de kinderen kunnen bewegen en balanceren. Met deze verandering hoopt het kindcentrum ervoor te zorgen dat kinderen uitdagender kunnen spelen op het plein.

De komende periode zal er nog verder gekeken worden naar het vergroenen van het schoolplein. Binnenkort start het kindcentrum met de aanleg van een moestuin. Het is de bedoeling dat de kinderen van het kindcentrum de moestuin zelf gaan onderhouden. Hiermee bereiken we één van onze doelen binnen het kindcentrum, namelijk om  ervoor te zorgen dat het leren van de kinderen zo betekenisvol mogelijk gebeurd.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: