Algemeen

Eerste schop in de grond voor aanleg glasvezel in Noordscheschut en omgeving

De aanleg van het glasvezelnetwerk in de dorpen én linten van Hogeveen is gestart. Vandaag zette wethouder Jan Zwiers van gemeente Hoogeveen, samen met Eddy Veenstra, directeur RENDO en Bert Vos, directeur joint venture RENDO Fiber bv de eerste schop in de grond in Noordscheschut.

 

“In 2018 heeft het buitengebied en de kernen Pesse, Fluitenberg en Stuifzand al glasvezel gekregen. Door nu de overige kleine kernen en de linten te voorzien van snel internet, is de gemeente klaar voor de toekomst’, zegt wethouder Zwiers.

 

Thuiswerken
We zijn blij dat de aanleg in Noordscheschut nu is gestart, vertelt Eddy Veenstra. “We zien dat een goede internetverbinding juist nu heel belangrijk is voor de inwoners van de gemeente Hollandscheveld. Ook na de coronapandemie zullen mensen vaker thuis werken en dus moeten we nu investeren in het glasvezelnetwerk. Tijdens de aanleg in de kleine kernen passeren wij veel huizen. Voor deze adressen hebben we van 15 februari tot 31 maart een mooie actie. De inwoners kunnen zich alsnog aanmelden voor supersnel internet via glasvezel, tijdelijk zonder extra aansluitkosten. De actie geldt voor de inwoners die zich nog niet hebben aangemeld, aldus Veenstra.

 

Snel internet maakt thuis werken aantrekkelijker, vult Zwiers aan. “Een goede dataverbinding wordt steeds belangrijker voor onze inwoners en bedrijven. Het thuiswerken en nieuwe ontwikkelingen vragen meer capaciteit en snelheid van de internetverbinding. Ik ben blij dat er nu een start gemaakt wordt met de aanleg van glasvezel in de dorpen van onze gemeente”.

 

Planning

De aannemer Van Gelder Telecom is volop bezig met het bezoeken van de woningen in het gebied. Zij overleggen met de inwoners waar het glasvezelkastje in de woning geplaatst mag worden. In de kernen gaan zij ook langs bij inwoners die geen abonnement hebben afgesloten.

 

 

 

 

Vandaag is de aanleg gestart in Noordscheschut. Vanuit hier komen de overige dorpen 1 voor 1 aan de beurt, om zo het hele gebied aan te sluiten op het netwerk. De graafwerkzaamheden duren t/m augustus 2022. De verwachting is dat de aannemer na de bouwvak ’22 kan starten met de huisaansluitingen en tot ongeveer het einde van 2022 bezig zal zijn hiermee.

Geef een reactie

Aankomende evenementen