Trijntje Oosterhuis en Xander Vrienten met uniek Livestreamconcert | Het Podium, Hoogeveen

Hoogeveen – Donderdag 17 februari is er een bijzonder livestreamconcert vanaf 20.30 uur vanuit Het Podium in Hoogeveen met Trijntje Oosterhuis en Xander Vrienten. Het concert is onderdeel van de succesvolle Locked & Live concertreeks, dat in 2020 door Het Podium en muziekprofessionals werd opgezet om artiesten, technici en medewerkers van poppodia door de coronacrisis heen te helpen. Kaarten voor het livestreamconcert kosten € 10,- en zijn te koop via hetpodium.nl.

XV Sessions

Tijdens Locked & Live host componist, bassist en bandleider Xander Vrienten unieke XV Sessions. Hij nodigt bevriende muzikanten uit voor een uniek, eenmalig concert. Trijntje Oosterhuis was zo enthousiast over dit concept, dat ze graag voor een eenmalige XV Session naar Hoogeveen afreist. Ze wordt daarbij vergezeld door waanzinnige muzikanten: Jasper Slijdrink op toetsen, Willem van der Krabbe op drums, Nick Kroes op gitaar en natuurlijk Xander Vrienten op bas.

Trijntje en Xander bedachten een uniek concept voor deze livestream. “We zijn allemaal fan van Bill Withers’ album Live at Carnegie Hall. Op die plaat zit Bill met zijn akoestische gitaar en een waanzinnig groovende band te stomen,” vertelt Xander Vrienten enthousiast. “In diezelfde vibe gaan we mooie covers uit de jaren ’60 en ’70 spelen, aangevuld met nummers van Trijntje zelf. Trijntje is een waanzinnige zangeres. Ze is zo goed, dat ze alles omver blaast! Aan mij de uitdaging om met de band te gaan blazen, vanuit een heel klein begin. Het wordt een unieke livestream!”

Trijntje Oosterhuis

Trijntje is uitgegroeid tot één van Nederlands meest veelzijdige artiesten. Als soloartiest werkte ze onder meer samen met Toots Thielemans, Herbie Hancock, Al Jarreau, Queen, Lionel Richie, Candy Dulfer, Anouk en vele anderen. In 2019 vierde Trijntje haar 25-jarige carrière met een uitverkocht jubileumconcert in Ziggo Dome. Samen met het Metropole Orkest nam ze drie albums op met het repertoire en medewerking van meestercomponist Burt Bacharach. Tijdens de lockdown kwam het derde album tot stand en afgelopen najaar verscheen het album getiteld Everchanging Times op het jazzlabel Blue Notel. Naast medewerking van de meester zelf, werkte producer en arrangeur Vince Mendoza aan het album mee. Ook staat er een duet op met één van Trijntje’s helden, niemand minder dan Gregory Porter.

Locked & Live

In Locked & Live biedt Het Podium in Hoogeveen een online podium aan artiesten. Opgezet door het poppodium en professionals uit de muziekindustrie, presenteert Locked & Live het beste uit het diverse Nederlandse muzieklandschap. In de eerdere Locked & Live reeksen speelden ruim 25 acts, waaronder Eefje de Visser, Jett Rebel, Tim Akkerman, Ten Times A Million, The Paceshifters en Heidevolk, al een livestreamconcert vanuit Het Podium. Op Popgala Noord tijdens Eurosonic Noorderslag 2021 ontving Locked & Live de Omdenk-Award voor ‘beste muziekinitiatief ten tijde van de coronacrisis’.

Credits foto: Jaap Kroon

Geef een reactie