Algemeen

Breien voor minder bedeelden: een mooi initiatief van Stichting Elim Vitaal & Actief

ELIM – De Coronacrisis laat extra zien hoe belangrijk het is om creatief te zijn en door te gaan en vertrouwen te houden. De handwerkactie van Stichting Elim Vitaal & Actief (EVA) is een prachtig initiatief, aangedragen door Jolanda Kok uit Nieuwlande. Er is door de lockdown extra eenzaamheid onder de ouderen. Door bestuur werd nagedacht hoe we dit leed kunnen verzachten. Jolanda kwam met het idee, waar direct het hele bestuur enthousiast van werd.

Tijdens de dagontmoetingen van EVA worden ook creatieve activiteiten gedaan, maar toen kwam er in december jl. weer een lockdown en vielen alle activiteiten weg. “Hoe mooi zou het zijn als we een actie organiseren waaraan alle senioren in Elim mee kunnen doen”. We hebben het idee van Jolanda omarmt om samen te gaan handwerken en dit voor de minderbedeelden uit onze maatschappij. Het breien en haken van bijvoorbeeld een warme sjaal, muts, sokken of wanten. Ook mensen die niet meer naar buiten en niet meer naar activiteiten kunnen hebben zo de mogelijkheid om mee te doen.

Mensen die mee willen doen met deze brei en haakactie kunnen zich opgeven bij: Peter Aalders (06) 44 318 640, Alie Benjamins (06) 83 119 182 en Erna van Dijk (06) 27 588 437. Heeft u zelf geen wol, of garen laat het ons weten wij zorgen dat u hierin wordt voorzien. Misschien zijn er nog mensen die resten wol over hebben, deze zijn natuurlijk zeer welkom. Zijn de breiwerkjes gereed, bel dan met één van de hier genoemde telefoonnummers en iemand komt deze ophalen. Het bestuur van EVA zal u via de media laten weten waar de brei en haakwerkjes naar toe zijn gegaan.

bron: Elim-Drenthe

Geef een reactie