Gezondheid

Vanaf 22 januari speciale openingstijden voor coronavaccinaties van kinderen van 5 t/m 11 jaar

Vanaf 22 januari kunnen ouders/verzorgers hun kind (5-11) laten vaccineren tegen corona bij GGD Drenthe. De eerste groep kinderen ontvangt vanaf vandaag daarvoor een uitnodigingsbrief van de RIVM. Ouders/verzorgers kunnen dan telefonisch een afspraak maken voor hun kind. Op de priklocatie vraagt GGD Drenthe altijd of beide ouders/verzorgers toestemming gaven voor deze vaccinatie.

Speciale aandacht

Kinderen komen met hun ouder/verzorger altijd op afspraak naar een priklocatie. Op de locatie zijn ervaren prikkers aanwezig die weten hoe ze kinderen (en ouders) op hun gemak kunnen stellen. Ook is er aandacht besteed aan de inrichting waardoor het voor kinderen misschien net iets minder spannend voelt. GGD Drenthe vraagt ouders/verzorgers om kinderen uit het gezin die niet geprikt hoeven worden, thuis te laten vanwege de hoge besmettingscijfers.

Openingstijden speciaal voor kindervaccinaties

GGD Drenthe heeft speciale openingstijden voor kindervaccinaties. Doordat het prikken van kinderen speciale aandacht vraagt, zijn er geen andere (prik)doelgroepen aanwezig. De vier vaccinatielocaties in Drenthe zijn speciaal wisselend open voor deze jonge doelgroep. Op de afspraakbevestiging staan altijd de juiste tijd en locatie vermeld.

Een overzicht van de huidige openingstijden voor kindervaccinaties (mogelijk wordt het aantal dagdelen nog verder uitgebreid):

  • Emmen: zaterdagochtenden (vanaf 22 januari)
  • Hoogeveen: zaterdagmiddagen (vanaf 22 januari)
  • Assen: woensdagmiddagen (vanaf 26 januari)
  • Meppel: vrijdagmiddagen (vanaf 28 januari)

Toestemming

Kinderen van 5 tot en met 11 jaar zijn minderjarig, daarom is het nodig dat er één ouder/verzorger meekomt naar de priklocatie. De ouder/verzorger die niet meekomt moet wel geïnformeerd zijn en ook toestemming hebben gegeven voor de vaccinatie. Op de priklocatie wordt daarom eerst gevraagd of beide ouders/verzorgers toestemming hebben gegeven voor de vaccinatie. Als op de GGD-locatie blijkt dat één van de ouders niet wil dat het kind gevaccineerd wordt, gaat de GGD dit niet doen.

Geef een reactie