Echtpaar Van Dalen-Doldersum 65 jaar getrouwd

Hoogeveen – Joop en Aly Van Dalen-Doldersum vierden op zondag 16 januari hun briljanten huwelijk. Ze kregen een dag later een telefoontje van burgermeester Karel Loohuis die hun feliciteerde namens de gemeente Hoogeveen.

Op 16 januari 1957 gaven Joop van Dalen (kapper) en Aly Doldersum (winkelbediende) elkaar het ja-woord. Ze gingen wonen in Hollandscheveld aan Het Hoekje 35. Dat was best bijzonder. In die tijd was er grote woningnood en men moest samen 55 jaar zijn om in aanmerking te komen voor een woning. Aly werkte bij kruidenier Jaap Blanken. Omdat deze ging emigreren naar Californië kwam de bovenwoning vrij; de nieuwe eigenaar ging beneden wonen. We hadden er een heerlijke tijd en onze zoon werd daar geboren. Na een aantal jaren met veel plezier in Hollandscheveld gewoond te hebben, verhuisden we in 1960 naar Hoogeveen. We gingen wonen aan de Kanaalweg, waar onze dochter werd geboren.

Vanaf die tijd zijn we zelfstandig gaan werken in Kapsalon Jonkers aan de Kerkstraat. Na tien jaar hebben we een paar panden verderop het sigarenmagazijn van Steenbergen overgenomen. Aly runde de tabakswinkel, Joop draaide de kapsalon verderop in het pand. Voor de kapsalon gingen we op afspraak werken, destijds als enige herenkapsalon in de omgeving. In 1975 werd er een nieuw winkelcentrum gebouwd: de Tamboerpassage. Hier creëerden we een nieuwe kapsalon onder de naam Haarverzorging Joop van Dalen, we werkten er met twee medewerkers. We hebben hier beiden met veel plezier gewerkt.

Eind 1990 kwam er een eind aan vanwege lichamelijke problemen. Het was een enorme klap om onze droom te moeten verlaten. Gelukkig werden we bijzonder opgevangen door onze kinderen, die overver woonden en ons veel mee uit namen in Den Haag en Amsterdam. Blij verrast waren we met een telefoontje van onze dochter dat we grootouders zouden worden. We hebben dit helemaal meebeleefd en verbleven veel in Amsterdam. Later kwamen er nog 3 kleinkinderen bij; we zijn er veel geweest om te helpen en op te passen. De kleinkinderen zijn nu twintigers, en we hebben nog steeds een hele goede band met ze. We vinden het wel jammer dat de kinderen en kleinkinderen ver weg wonen. We houden veel van fietsen en doen dat ook elke dag als het weer het toelaat. Dan zou je wel even willen aanwippen tijdens deze tochten. Maar gelukkig zien we onze (klein)kinderen regelmatig en hebben we telefoon en sociale media, zo zijn we nog steeds goed in contact.

We prijzen ons gelukkig al zo lang liefdevol samen te zijn!

Foto: Henk Boer

Deel dit bericht!

Geef een antwoord