s.v. HODO en Theo ten Caat breiden samenwerking uit

De TTC Academy, die s.v. HODO en Theo ten Caat afgelopen najaar zijn gestart, blijkt een schot in de roos te zijn. Ruim vijftig deelnemers kwamen al op de gratis kick-off af en maar liefst veertig deelnemers schreven zich ook daadwerkelijk in voor de TTC Academy. Een daverend succes !

Dit succes smaakt naar meer en daarom wordt ook in 2022, vanaf woensdag 23 februari , gestart met een nieuwe reeks van trainingen voor de leeftijd JO9-JO13. Omdat er ook vragen kwamen van oudere kinderen start de TTC Academy met de leeftijdsgroep van 13-17 jaar. De TTC Academy heeft een regiofunctie en is daarom toegankelijk voor iedereen [jongens en meiden].

Theo ten Caat is zijn voetballoopbaan begonnen bij s.v. HODO en als prof speelde hij o.a. voor FC Groningen, FC Twente, Vitesse en het Schotse Aberdeen. Daarnaast heeft Theo enorm veel ervaring als trainer, onder andere bij de jeugd van FC Twente.

‘Als s.v. HODO zijn we er trots op dat we dit kunnen aanbieden aan de regio. En wat is er mooier dat een oud jeugdspeler van onze club dit allemaal organiseert. Echt prachtig om te zien dat de TTC Academy in zo’n grote behoefte voorziet. Deze goede start smaakt naar meer en dat gaan we dus ook samen doen’ aldus Mark Tuit [voorzitter s.v. HODO].

Theo ten Caat vertelt enthousiast: ‘ Voetballen leer je door te voetballen, dat is de basis van onze trainingen. Partijspelen. Verder is de bal de basis op deze leeftijd, technische vaardigheden ontwikkelen met als doel de basisprincipes van het voetballen te leren begrijpen. Het mooie is dat kinderen goed in staat zijn om elkaar te verbeteren, te leren samenwerken en elkaar aanwijzingen geven. Een positieve omgeving is daarin essentieel. Vertrouwen is daarbij van groot belang, in jezelf maar ook in je omgeving geloven. Alleen dan kunnen kinderen groeien en op een positieve manier invloed hebben op elkaar. Verder is ons motto: we trainen als een prof binnen de TTC Academy, maar wel met plezier. Want als je altijd met plezier voetbalt wordt je vanzelf beter. Je moet nooit aan jezelf twijfelen, van fouten maken leer je. Want dan weet je hoe je het niet moet doen, dus heb je weer wat geleerd.’ Aaanmelden kan via: dutchcansoccer.com/

Deel dit bericht!

Geef een antwoord