Algemeen

Drentse burgemeesters blij met versoepelingen maar handhaven waar nodig

De Drentse burgemeesters zijn blij met de versoepelingen van het coronabeleid die vanavond door het kabinet bekend zijn gemaakt. “Het is goed dat we een begin maken met het bieden van perspectief aan de samenleving”, zegt Marco Out, burgemeester van Assen en voorzitter van de Veiligheidsregio Drenthe. “We realiseren ons tegelijkertijd dat de versoepelingen niet gelden voor horeca-ondernemers, theaters en bioscopen. Hun teleurstelling kunnen we heel goed begrijpen.”

De versoepelingen doen volgens de burgemeesters recht aan hun oproep die ze eergisteren namens de Drentse colleges van B en W aan het kabinet deden. Daarin riepen ze het kabinet op meer evenwicht aan te brengen tussen de aandacht voor de zorg en de verschillende sociale, maatschappelijke en economische effecten van het coronabeleid. Een motie van die strekking werd gisteren tijdens de ledenvergadering van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten door alle gemeenten gesteund.

De burgemeesters vergaderden vanavond na afloop van de persconferentie van het kabinet. Ze spraken ook over de handhaving van de nieuwe en bestaande maatregelen. Uitkomst is dat ze toezien op naleving van de regels. “In lijn met de boodschap van minister-president Rutte gaan we hier verstandig mee om. We gaan in gesprek, we waarschuwen en zo nodig volgt er een boete. De spelregels zijn er niet voor niets. We hebben te maken met steeds meer mensen die uitvallen omdat ze corona hebben of in quarantaine zitten en ook in de zorg kunnen we geen nieuwe piek gebruiken. We roepen iedereen op om zich zo goed mogelijk aan de regels te houden, zodat de andere sectoren hopelijk ook zo snel mogelijk weer open kunnen.”

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: