Ook aantal horecazaken gooit zaterdag eenmalig hun deuren open

Hoogeveen – Vanavond is bekend gemaakt dat de middenstand weer hun deuren mag open. Daar in tegen zal onder ander de horeca minstens nog moeten wachten tot dinsdag 25 januari wanneer opnieuw wordt besloten of er meer van slot kan.

Een aantal horecazaken zal toch morgen hun deuren en terrassen openen en bezoekers ontvangen. En hier zullen de regels zoals een QR code, mondkapjes en 1,5 meter worden gehandhaafd. Een aantal zaken zoals de Lekkernij laat weten: ”het water hun tot de lippen staat We staan al bijna op straat”. Ondanks de versoepelingen blijven de burgemeesters van alle gemeenten in Drenthe handhaven op de regels. ,,We gaan in gesprek, we waarschuwen en zo nodig volgt er een boete.

Overigens is het niet alleen de horeca die het moeilijk heeft, ook toeleveringsbedrijven en beroepen die aan de horeca hangen zien steeds minder toekomstperspectief door de langdurige sluitingen. Dit zijn natuurlijk de leveranciers van dranken en etenswaren. Maar ook toeleveringsbedrijven bij jubileum/trouw/bedrijfsfeesten, die over het algemeen bij de horecazaken worden gehouden zien al twee jaar lang hun omzet verdampen. Dit zijn bedrijven waar je niet zo snel aan zou denken zoals  een DJ/feestband/ verhuurbedrijven/fotograaf/stylisten.

Deel dit bericht!

Een gedachte over “Ook aantal horecazaken gooit zaterdag eenmalig hun deuren open

Geef een antwoord