Het Podium - Grote zaal
Amusement

Locked & Live dit weekend met: Waltzburg en Tusky

Het Podium organiseert samen met professionals uit de muziekindustrie acht nieuwe Locked & Live livestreamconcerten vanaf 5 januari 2022. Sophie Straat, Tusky en Waltzburg reizen naar Hoogeveen af. Daarnaast host bandleider, componist en bassist Xander Vrienten vier unieke XV Sessions met Blackbird, Pablo van de Poel (DeWolff), Shirma Rouse en Montis Goudsmit & Directie als sessieleiders. De sessieleiders nemen op hun beurt bevriende muzikanten mee voor een verrassende, eenmalige show. Tot slot host ook Poppunt Drenthe een Locked & Live concert. Het initiatief Locked & Live werd vorig jaar bekroond met de Omdenk-Award op Popgala Noord tijdens Eurosonic Noorderslag. Muziekliefhebbers kopen een pay what you want-livestreamticket en alle inkomsten gaan rechtstreeks naar de artiesten. De kaartverkoop start binnenkort via lockedandlive.nl.

Locked & Live programma

Waltzburg komt vrijdag 14 januari met hun indiepop, die zich ergens tussen Kevin Morby en Vampire Weekend bevindt. Hun liedjes zitten vol tegenstrijdigheden en bevragen het alledaagse leven, maar worden op het podium omgetoverd tot heerlijk energieke, dansbare songs.

Zaterdag 15 januari komen de hongerige, vurige punkrockers van Tusky naar Het Podium. De band werd geboren uit John Coffey, de post-hardcore en punkrockband die in 2016 aankondigde te stoppen. Met snelle, catchy en melodische punkrock belooft Tusky een fantastisch concert.

De Amsterdamse volkszangeres Sophie Straat zingt haar levensliederen op dinsdag 25 januari. Samen met haar compagnon Wieger schrijft en zingt ze over de groene bakfiets-eigenaar, de Zuidas-werker en het net naar Amsterdam Noord verhuisde kind. Gentrificatie ten top.

Xander Vrienten sluit deze Locked & Live concertreeks op woensdag 26 januari af met niemand minder dan Shirma Rouse. Als één van de meest gevraagde zangeressen is Shirma met haar enorme bereik, soulvolle en rijke stemgeluid niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene. Tijdens deze XV Session neemt Shirma de topmuzikanten Nick Kroes, Darry Cigaar en Timothy Banchet mee naar Hoogeveen voor een verbluffende, rootsy en soulvolle ode aan the Queen of Soul: Aretha Franklin.

Zaterdag 29 januari verzorgt Poppunt Drenthe een Locked & Live concert.

Muziek is belangrijk

Het project is opgezet door experts op vele vakgebieden vanuit het Nederlandse muzieklandschap, die de handen ineen hebben geslagen vanuit hun passie voor het vak en de wens om iets te doen voor muzikanten en crew.

“Muziek laat ons juist nu zien dat de wereld meer is dan politiek, economie en de dagelijkse drukte waarin we leven. Muziek laat ons zien dat we verbinding kunnen maken, zelfs als we verschillende talen spreken. Muziek is een snelkoppeling naar onze emoties. Muziek is belangrijk voor ons, voor jou, voor de wereld. Dat maakt muzikanten ook belangrijk. We geven om muzikanten en hun crew,” aldus de organisatie. “Niets is zeker en elk klein ding is mooi, COVID19 heeft ons dat geleerd.”

Bestel direct jouw ticket

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: