Zakelijk

Van Venrooy Dakbedekking is genomineerd voor dé Landelijke Circular Awards 2022

Een goede start van het nieuwe jaar! De shortlists voor de Circular Awards 2022 zijn bekend en hierbij is Van Venrooy Dakbedekking, met haar Circulaire Daken, genomineerd voor dé Circular Awards 2022, categorie Business Large! Uit vele inzendingen is deze circulaire en duurzame manier van werken gekozen. “Iets waar wij erg trots op zijn”, aldus Sandra van Venrooy, Commercieel Manager Duurzame Daken bij Van Venrooy Dakbedekking.

Circulaire Daken

Van Venrooy Dakbedekking is een pionier op het gebied van duurzame en circulaire daken en heeft meerdere methodes ontwikkeld om de daken zo circulair en duurzaam mogelijk te maken. “En deze passen we inmiddels als beleid ook standaard toe.”

Belangrijkste gevel

Sandra vervolgt: “De standaard daken (plat en hellend) worden veelal niet als spannend gezien. De platte daken zijn onzichtbaar en “gewoon” zwart. De hellende daken zijn meestal pannen in de standaard kleurstellingen. Terwijl het toch de 5e, en ons inziens de belangrijkste, gevel is welke op elk object aanwezig is en daardoor van grote invloed is op de basisbehoeftes, comfort, verduurzamingsopgave en grondstoffengebruik.”

Een wereld van verschil

Door slim na te denken en het juiste te doen op het juiste moment met het juiste materiaal, bereikt Van Venrooy een wereld van verschil op gebied van duurzaamheid en circulariteit. Terwijl het aan de buitenkant niet zichtbaar “groen” is. De daken zien er praktisch precies hetzelfde uit. “Deels zit hier ook de kracht”, zegt Sandra, “opdrachtgevers krijgen we hierdoor snel mee, omdat het niet als experimenteel voelt. Bijkomend is dat onze concepten op de langere termijn ook financieel de meest interessante keuze (TCO) is.”

Niet sexy, wel circulair

Daken worden over het algemeen niet interessant of sexy gevonden. Meestal wordt bij duurzaamheid direct gedacht aan groendaken of zonnepanelen. Terwijl Van Venrooy met haar daken op circulair gebied heel ver is en het praktisch heel goed en breed toepasbaar is voor heel Nederland.

Inspiratie

Een Circular Award voor Van Venrooy Dakbedekking, m.b.t. Circulaire Daken, zorgt ervoor dat circulaire daken breed onder de aandacht komt. Dit zodat het een inspiratie is voor de rest van dakdekkend Nederland en het opdrachtgevers en fabrikanten/leveranciers aan het denken zet om het anders te gaan doen. Van Venrooy geeft aan dat de focus nu heel erg  ligt op het isoleren en zonnepanelen, wat ook heel belangrijk is. “Maar door het net even anders te doen (liefst al tijdens nieuwbouw) bereiken we met de daken met weinig inspanning / kosten een wereld van verschil op het gebied van duurzaamheid en circulariteit (en kosten) in Nederland.”

Wat zijn de Circular Awards?

De Circular Awards zijn prijzen voor de meest impactvolle circulaire projecten en organisaties en worden georganiseerd door Het Versnellingshuis Nederland Circulair en mogelijk gemaakt door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Deze awards worden uitgereikt in vier categorieën: Business Large, Business Small, Public en Circular Heroes (personen).

Genomineerd, en nu

Uit vele inzendingen is Van Venrooy Dakbedekking, met 8 andere bedrijven, door een jury genomineerd en geplaatst op de shortlist. 25 januari a.s. worden de 3 finalisten bekend gemaakt. De finalisten strijden onderling middels een pitch voor de Circulaire Awards categorie Business Large. Op 7 februari wordt bekend wie de Circular Award-winnaar is. Sandra: “Een nominatie is al een hele mooie erkenning voor onze Circulaire Daken! We wachten met spanning af.”

Geef een reactie