Politiek

CDA Hoogeveen is klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen

CDA Hoogeveen is klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. De gehele kieslijst telt 50 betrokken inwoners woonachtig in alle dorpen en wijken van de gemeente. Bij de eerste 10 kandidaten op de lijst van Team CDA Hoogeveen zien we zowel ervaren, als ook veel nieuwe en jonge gezichten.

 

 CDA Hoogeveen goede mix ervaren, nieuwe en jonge kandidaten

 

De lijst wordt aangevoerd door Annette Jansen-Brandsema, geboren en getogen in Hoogeveen. Jansen is onder meer bestuursadviseur en marketingmanager in de gezondheidszorg. Zij is vanaf 2018 politiek actief voor Hoogeveen en raadslid. Naast haar jonge gezin en werk, zet zij zich de komende jaren vooral graag in om het samenwerken tussen inwoners, college, raad, het bedrijfsleven, onderwijs en de vele maatschappelijke initiatieven te stimuleren en te verbeteren.

 

Nieuwe enthousiaste leden
Nieuw op de lijst is Haaije Feenstra-Paas (2) uit Tiendeveen. Feenstra-Paas heeft veel bestuurlijke ervaring en is directer van Prima (ontwikkelingssamenwerking) in Utrecht. Daarvoor was hij geruime tijd directeur van de Protestantse Kerk in Nederland/Kerk in Actie. Femke Koekoek (3) uit Hoogeveen is eveneens nieuw op de lijst. Ze heeft ervaring met raadswerk in Amersfoort en is raadsgriffier en bestuursadviseur voor diverse gemeenten. Daarnaast is zij betrokken bij Stichting Present. Arnold de Weerd uit Pesse staat op 7. De Weerd is socioloog en beleidsmedewerker Maatschappelijke Zaken bij de gemeente Stadskanaal. Naast zijn werk is hij actief betrokken bij de kerk in Pesse als algemeen en dagelijks bestuur kerkenraad en betrokken bij het jeugdwerk. Sven Lovers is de jongste nieuwkomer boven in de lijst van het CDA. Hij studeert bestuurskunde in Leeuwarden en woont in Hoogeveen. Lovers is zeer geïnteresseerd in politiek en wil zich met name inzetten voor jongeren en wat hen bezighoudt in onze samenleving. Maurice Lunenborg (9) uit Hoogeveen sluit de nieuwkomers boven in de lijst. Hij is afdelingshoofd bij Waterschap Noorderzijlvest. Daarnaast is hij betrokken bij VV de Weide en vrijwillig politieagent. Veiligheid, verkeer en sport zijn onderwerpen waar hij veel voor kan betekenen.

 

Veel ervaring
Nieuw is goed, de aanwezige kennis en ervaring borgen ook. Bert Otten (4) uit Fluitenberg heeft een melkveehouderbedrijf en is al vele jaren een vaste waarde voor het CDA als raadslid en als wethouder. Ruim 20 jaar politieke en bestuurlijke ervaring brengt hij mee. Aaf-Tineke Bisschop-Hiemstra (5) uit Noordscheschut is sinds 2018 raadslid. Sinds 2019 is zij werkzaam als docent in het mbo-onderwijs bij Deltion College in Zwolle en leidt zij studenten op voor een beroep in de financiële dienstverlening. Het vak waarin zij voor de overstap naar het onderwijs zelf ruim 20 jaar werkzaam is geweest. Nog iemand met heel veel ervaring is Erik-Jan Kreuze (6) uit Hoogeveen. Kreuze is de huidige fractievoorzitter. Vanaf 2014 is hij raadslid en in het dagelijks leven accountant, IT-auditor en adviseur bij Afier Accountants in Tynaarlo. Hij werkt voor het Noordelijke MKB en veel maatschappelijke bedrijven. Hij was bestuurslid bij o.a. HZVV en is momenteel commissaris bij een zorginstelling in Zwolle. Op 10 vinden we raadslid Klaas Kroezen uit Hoogeveen. Kroezen heeft zich de afgelopen jaren vooral ingezet binnen het onderwerp duurzaamheid.  Hij is daarnaast docent bij het Roelof van Echten College in Hoogeveen en doceert Frans, Geschiedenis en Maatschappijleer.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: