Burgemeester Karel Loohuis: 2022: schouders eronder

Het moment van oud naar nieuw ligt achter ons; even terugkijken op wat achter je ligt en daarna vooral vooruitkijken. Het was voor velen geen gemakkelijk jaar. Voor mensen die een geliefde verloren en sommige ondernemers zelfs een dramatisch jaar.

Er is onzekerheid over de toekomst. Corona drukt een stempel op het begin van het nieuwe jaar. We beginnen het anders dan gehoopt. 2022 ligt voor ons. Ik hoop dat u het jaar gezond kunt beginnen. Dat is het allerbelangrijkste: gezondheid en goed in je vel zitten. Aan het begin van het nieuwe jaar worden vaak voornemens en nieuwe plannen gemaakt. Een nieuw jaar geeft ondanks alles ook positieve energie.

POSITIEVE ENERGIE
Die positieve energie is iedere dag zichtbaar in Hoogeveen. Mensen die ervoor willen gaan en hun omgeving mooier maken. Ook het afgelopen jaar is de meerderheid van de inwoners in staat gebleken elkaar te vinden. Ondanks alle spanningen door verschillende meningen. Mensen die hun best doen om naar anderen te luisteren en hun mening te respecteren, vormen de basis van onze samenleving en democratie. Daar moeten we ook in het nieuwe jaar ons best voor doen. Als we elkaar voor rotte vis uitmaken en niet meer naar elkaar luisteren, verdwijnt die basis.

ZORGEN
Sommige mensen zien hun persoonlijke basis door Corona wankelen. Ondernemers met financiële en mentale zorgen, omdat hun zaak wéér dicht is. Kinderen en jongeren vragen zich af of ze na de kerstvakantie gewoon naar school kunnen. De huisartsen, mensen in de (thuis)zorg en het ziekenhuis houden met spanning de besmettingen en het aantal zieken in de gaten. Kunnen we met de lockdown en de boostercampagne code zwart in het ziekenhuis voorkomen? Volgende week horen we de nieuwe coronastappen van het kabinet tijdens de persconferentie. Tot die tijd moeten we geduld hebben, ons aan de maatregelen houden, naar elkaar omkijken en elkaar helpen waar het kan.

MEERDERHEID
De meeste mensen accepteren de onzekerheid en maken er het beste van. Ze zetten hun schouders eronder. Dat is de overgrote meerderheid van de mensen vorig jaar ook gelukt. Het geluid van de meerderheid komt in de media meestal niet prominent naar voren. Ik zou in het nieuwe jaar vooral deze stem willen horen en dat we er meer voor open staan.

STEM
Het nieuwe jaar biedt u in ieder geval de mogelijkheid om uw stem te laten horen tijdens de gemeenteraadverkiezingen van 16 maart. Daarmee oefent u invloed uit op de toekomst van onze gemeente. Wat vindt u belangrijk? Vertegenwoordigers van diverse partijen laten de komende maanden nadrukkelijk van zich horen. Allemaal mensen die hun schouders eronder zetten en zich inzetten voor ons mooie Hoogeveen. Dat zijn verschillende meningen en ze mogen er allemaal zijn. Dat is het hart van onze democratie.
Ik wens u veel gezondheid & geluk in het nieuwe jaar!
Burgemeester Karel Loohuis

Deel dit bericht!

Geef een antwoord