Een boosterprik kan alleen met afspraak

Je wilt graag een boosterprik, maar hebt nog geen afspraak? Helaas kan de GGD je op dit moment dan niet vaccineren. Ook niet als je partner wel een afspraak heeft en je dan meekomt. Het is begrijpelijk als dit je teleurstelt. De GGD legt graag uit waarom het nu niet kan. En geven tips hoe je makkelijk een afspraak kunt maken.

Hoe korter je bezoek, hoe meer mensen we kunnen helpen
Iemand zonder afspraak kost twee keer zoveel tijd als iemand met afspraak. Dat komt omdat alle gegevens dan al in het systeem staan en alleen een korte controle nodig is. Als iedereen met afspraak komt, kan er dus twee keer zoveel mensen helpen. Zo kan iedereen van 18 jaar en ouder die een boosterprik wil (en kan), deze uiterlijk in januari krijgen.

Alle afspraakmogelijkheden worden gebruikt
Het vaccinatieproces is zo efficiënt mogelijk ingericht. We prikken elke dag zoveel als we kunnen en je hoeft bijna nooit lang in de rij te staan. We zien dat alle afspraakmogelijkheden die we bieden ook benut worden. Dat zijn momenteel meer dan 54.000 per week. Er is op dit moment dus geen ruimte om naast de gemaakte afspraken nog meer mensen te prikken.

GGD kan geen uitzonderingen maken
Hoe moeilijk we dat ook vinden, want we doen dit werk juist vanwege ons dienstverlenend hart. Maar door de omikronvariant is het crisistijd. Daarom is er nu een lockdown en daarom prikken we nu meer dan we ooit hebben gedaan. In crisistijd is er helaas geen ruimte of tijd voor gesprekken over individuele situaties.

Met een afspraak kun je snel  terecht
Kom je in aanmerking (dit hoor je o.a. via het nieuws), maak de afspraak dan online. Dit kan met je DigiD, via coronavaccinatie-afspraak.nl.

  • Heb je geen DigiD? Als je die aanvraagt via digid.nl, kun je hem binnen een paar dagen gebruiken.
  • Heb je moeite met het internet? Vraag iemand in de buurt om hulp. Ook bij de bibliotheek helpen ze je graag.
  • Een boosterafspraak is in een paar stappen geregeld. Er is ook een kort en uitgebreid stappenplan, als je het lastig vindt. Zo weet je wat je kunt verwachten en hoe het werkt.
  • Er is ook een uitlegvideo: zie uitlegprikafspraak.nl.

Ben je 60+ of in 2022 18 geworden?
Alleen dan kan een afspraak telefonisch worden gemaakt. Belt u hiervoor naar 0800-7070. Dat kan dagelijks tussen 8.00 en 20.00 uur. Dit is leeftijdsgebonden, omdat deze landelijke afsprakenlijn zoveel mogelijk beschikbaar moet blijven voor mensen die echt alleen kunnen bellen voor een afspraak

Lukt online niet op korte termijn?
Bij het online plannen van uw boosterafspraak kun je kiezen uit drie data. Vind je dat deze opties te ver in de toekomst liggen? Wacht dan even en probeer het de ochtend erop rond 10.00 uur nog eens. We kijken steeds of het prikken sneller kan. En als dat zo is, bieden we gelijk extra afspraakmogelijkheden aan.

Staat je afspraak al gepland?
Je kunt deze momenteel alleen annuleren, niet verzetten. Annuleer je afspraak alleen wanneer het echt niet anders kan. Dit kan alleen telefonisch, via het landelijke afsprakennummer. Maar laat hem het liefste gewoon staan. Zo houden we die lijn zoveel mogelijk vrij voor mensen die echt alleen maar kunnen bellen voor een afspraak.

Iedereen die de booster wil (en kan) heeft deze in januari gehad
De GGD snappen heel goed dat je zo snel mogelijk weer goed beschermd wilt zijn. Daarom zetten we ook alles op alles om zo snel en zo veel mogelijk mensen te prikken. Bescherm ook jezelf en elkaar: houd je aan de maatregelen en basisregels.

Kom je binnenkort voor een booster op één van de  locaties?
Dan doe je de medewerkers een enorm plezier met een glimlach en een vriendelijk woord. Er is heel veel begrip voor emoties in deze moeilijke en onzekere tijden. Agressie daarentegen wordt niet geaccepteerd en raakt onze medewerkers enorm. Dit zijn juist de mensen die we zo hard nodig hebben om te doen wat we samen zo belangrijk vinden: zo snel mogelijk iedereen een boosterprik en weer beschermd tegen corona.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord