Algemeen

Noordscheschut kan nog wat stemmen gebruiken voor landelijke finale Kern met Pit

Al meer dan 40 jaar daagt Kern met Pit mensen in heel Nederland uit om hun droom voor hun buurt binnen een jaar te realiseren. Van het opzetten van een buurtmoestuin tot het aanleggen van een speeltuin en het restaureren van een molen tot bouwen van een klusschuur voor de buurt en het organiseren van een dorpstoneelstuk: als het de directe omgeving maar een impuls geeft.

Bijna 100 deelnemers van Kern met Pit 2021 hebben, zelfs tijdens dit wederom vreemde coronajaar, hard gewerkt om hun droom te realiseren. Nu kun jij stemmen op het project dat volgens jou het beste buurtinitiatief is van 2021. Stem tot 17 januari via www.kernmetpit.nl en vergroot zo de kans voor jouw favoriete buurtinitiatief op de trofee én een prijs van maar liefst 1.500 euro.

Kern met Pit finale

De internetstemmen en de beoordeling van een vakjury bepalen beide voor 50 procent wie de trofeewinnaar wordt. Tijdens de Kern met Pit Dag op 22 januari 2022 worden de favorieten van elke provincie gekroond tot trofeewinnaar. Sommige provincies organiseren hiervoor een online bijeenkomst, anderen maken met alle projecten een afspraak om persoonlijk langs te gaan. Hoe dan ook wordt het een feestje in elke provincie!

De trofeewinnaars gaan door naar de landelijke finale van Kern met Pit tijdens het We doen het Samen! Festival op 25 juni 2022. Daar maken zij kans op de Gouden Pit van 3.000 euro.

Over Kern met Pit

Sinds de start van Kern met Pit, ruim 40 jaar geleden, zijn er duizenden lokale buurtprojecten gestart, opgebloeid en verankerd in de maatschappij. Door deel te nemen kunnen bewonersgroepen de kennis en het netwerk inzetten van KNHM foundation, wat zorgt voor een enorme boost. Zo zijn er al heel veel dromen voor de buurt waargemaakt!

Noordscheschut dingt mee naar prijs

Beginsituatie
Het eerste gedeelte van het project is al verwezenlijkt. In 2020 zijn er op het vernieuwde dorpsplein Sfeerverlichting aan de lantarenpalen op het plein aangebracht. Maar de wens was een aansluiting tussen het Dorpsplein en de Sluis te maken die ook al verlicht is met een prachtige grote fairybell. Als je via de sluis het dorp in komt rijden was er ‘een donker gedeelte’ zonder verlichting en pas op het dorpsplein aangekomen kan men weer genieten van de prachtige Sfeerverlichting. De grote wens is om de gehele Zwarte Dijkje, de hoofdstraat van het dorp te voorzien van Sfeerverlichting.   Fase 2 is gerealiseerd begin november 2021. De wens blijft natuurlijk om de hele straat te kunnen verlichten. Bekijk hier de actiepagina van Noordscheschut

Maar nu wil de Werkgroep Kunst & Cultuur Noordscheschut meedingen naar de titel Beste Buurtinitiatief 2021 van Kern met Pit. Breng HIER je stem uit

 

Geef een reactie