Campagne-aftrap Gezond leven in Drenthe; een frisse start!

De GGD heeft de krachten gebundeld met partners van Drenthe gezond. Samen starten ze 2022 met de campagne Gezond leven in Drenthe. Het doel is dat we samen optrekken in het delen van gezondheidsboodschappen. We kiezen dezelfde thema’s en communiceren met een positieve insteek. Inwoners van Drenthe krijgen nu nog tal van campagnes te zien. Door hierin gerichte keuzes te maken en in te zetten op de kracht van de herhaling willen wij daar verandering in brengen.

Een frisse start

In de eerste periode van de campagne staat ‘Een frisse start’ centraal. Hierin is aandacht voor de IkPas-campagne (ook wel Dry January) en voor campagnes van JOGG over slapen en bewegen. Dit is de boodschap die hoort bij de eerste campagneperiode:

Een nieuw begin. Kijk je uit naar wat komt of vind je het afscheid moeilijk? Soms heb je er zin in en soms ontkom je er niet aan. Ook dan kun je er maar beter het beste van maken. Want herken je dat? Eenmaal fris en uitgerust ziet de wereld er vaak weer beter uit. En kun je je misschien zelfs wel verheugen op wat komt. Hoe maak jij een frisse start?

Gezondheidsboodschappen

Het antwoord kan voor iedereen wat anders betekenen. Misschien wil jij meer bewegen en heeft je partner als voornemen om beter te slapen in 2022. Wij geloven in de kracht van mensen en dat iedereen keuzes kan maken die zijn of haar leven positief kan veranderen. Met de campagne willen wij bijdragen aan het ingang zetten van een positieve verandering. Zo communiceren wij de komende maanden via onze social media kanalen gezondheidsboodschappen gericht op lekker slapen, veel bewegen en tijdelijk even geen (of minder) alcohol drinken.

Help je mee?

Wil jij ook meedoen met de campagne Gezond Leven in Drenthe? Alle organisaties in Drenthe zijn welkom om aan te sluiten. Van gemeenten tot kleine ondernemers, van buurtteams tot aan vrijwilligersnetwerken, sportverenigingen en scholen. Je hoeft je niet aan te melden. De campagne is online en focust zich op social media. Alle materialen zijn beschikbaar via deze link: www.ggddrenthe.nl/gezondlevenindrenthe.

Geef een reactie