112/Misdaad

Vier aanhoudingen in Drenthe tijdens oud en nieuw

Drenthe, Friesland, Groningen – Tijdens de jaarwisseling werden door de politie van Noord Nederland (Drenthe, Groningen en Friesland) dertien aanhoudingen verricht. De politie is deze jaarwisseling een aantal keer bekogeld met (zwaar) vuurwerk en flessen. Vijf agenten raakten (licht-)gewond. De Mobiele Eenheid (ME) werd zeven keer ingezet, waarvan een keer in Elim.

Drenthe
In Bovensmilde keerde na een brand een grote groep personen zich tegen de agenten. Er werd met zwaar vuurwerk en flessen gegooid en een aantal mensen droeg een jerrycan met benzine bij zich. De ME voerde charges uit. In Drenthe zijn vier personen aangehouden bij incidenten die te maken hebben met de jaarwisseling. Ook In Elim moest de ME ingezet worden bij een afvalbrand. Bij een explosie in het vreugdevuur waren twee personen gewond geraakt. Om de veiligheid van de hulpverleners, politie en ambulance personeel, te garanderen kreeg de plaatselijke politie assistentie van de ME. De groep die bij het vuur stonden vertrok toen de ME ze daartoe opriep.

Meerdere incidenten en aanhoudingen

Deze jaarwisseling hebben zich op meerdere plekken in Noord-Nederland verschillende incidenten voorgedaan, zoals vechtpartijen, vernielingen en overlast van zwaar vuurwerk. Er kwamen gedurende de hele nacht veel meldingen binnen van branden.

 

Geweld tegen politieambtenaren (GTPA)

De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Politie en justitie hanteren hier dezelfde aanpak: aangiftes worden altijd opgenomen, daders worden met prioriteit door het Openbaar Ministerie voor de rechter gebracht, en tegen de daders wordt een driemaal zo hoge straf geëist. Video: Meternieuws

Geef een reactie