Algemeen

Vrijwilligers pierenbadje Gerard Doustraat in het zonnetje

Initiatiefneemster Karina Anninga woont met haar man en 3 dochters aan de van Goghlaan vlak naast het pierebad aan de  Gerard Doustraat. Elk jaar met temperaturen boven de 24 graden zorgen de mensen uit de buurt voor een schoon en net pierebad. En nu wilde ze deze vrijwilligers in het zonnetje zetten.
Vroeger werd het bad 1 keer per week schoongemaakt door de gemeente en de andere keren door de buurtbewoners. Al heel wat jaren gebeurt dit nu alleen nog door buurtbewoners. De schoonmaakmiddelen worden verzorgd en aangevuld door de gemeente. Super fijn! Voor veel mensen, kinderen en scholen in de omgeving is het een vanzelfsprekendheid dat het bad schoon, gevuld en open is bij mooi weer, maar zonder vrijwilligers geen schoon en gevuld bad! Zij zijn hier toch zo’n 1,5 uur per avond mee bezig en bij meerdere mooie dagen achtereen doen ze dit ook nog eens om de dag.
Vorig jaar is Karina een app groepje gestart waarin overlegd wordt wanneer, wie en hoe laat het bad schoongemaakt wordt. Werkt super en nieuwe vrijwilligers kunnen makkelijk toegevoegd worden. Vaak komen ook nog wel eens spontaan buurtbewoners meehelpen die niet in de app groep zitten maar toch een steentje bij willen dragen.
Tijd om een aantal mensen die dit jaren gedaan hebben te bedanken maar ook zeker een aantal nieuwe “schoonmakers” te bedanken en te stimuleren dit voort te zetten. Inmiddels zijn de dochters van Karina 16, 12 en 8 jaar, dus zal zij ook minder bij het bad te vinden zijn samen met haar man Jacco,
Een berichtje naar Gert Jan Tuller (opbouwwerker) resulteerde dat we in samenwerking met de Smederijen deze vrijwilligers konden verrassen met een heerlijk doosje feest, gemaakt door Patricia van Cup & Cake. (de winnares van heel Hoogeveen bakt 2019). Ook werd met behulp van de Smederijen de speelgoedbak aangevuld met nieuw speelgoed en een aantal verkeersmaatjes voor rond de speeltuin, wat hopelijk gaat helpen tegen de hardrijders!
Op naar een nieuw jaar met hopelijk veel zon en een goed gevuld pierebad.

Geef een reactie