Met Koopman op pad: Geen armoede in gemeente Hoogeveen?

Hoogeveen – Er wordt ons regelmatig ingewreven dat er in de gemeente Hoogeveen geen armoede is. Om te bepalen of dit juist is moeten we eerst eens wat zaken nader bekijken.

1200 mensen staan ingeschreven staan bij de voedsel en kledingbank

In 2008 kwam het basisbehoeftenbudget voor een alleenwonende uit op 878 euro per maand, en het niet-veel-maar-toereikendbudget op 961 euro per maand. Voor de jaren daarna zijn deze bedragen aangepast aan de stijging van de uitgaven aan voeding, kleding en wonen. Het basisbehoeftenbudget bedroeg toen 971 euro per maand, het niet-veel-maar-toereikendbudget lag 92 euro hoger en kwam uit op 1063 euro. Maar alle getalletjes ten spijt, hebben we in Hoogeveen een kleding en een voedselbank die druk worden bezocht door mensen die een besteedbaar inkomen hebben beneden het minimum. Dat er meer dan 1200 mensen ingeschreven staan bij de voedsel en kledingbank, geeft wel aan dat er nog veel mensen beneden de armoedegrens zitten. Dus ja er is wel armoede, ook in de Gemeente Hoogeveen. Wij van “met Koopman op pad” schamen ons (als Nederlanders) dat dit in ons rijke en welvarende land nog voor komt.
De Multinationals krijgen miljarden lastenverlichting en aan de onderkant hebben nog veel te veel mensen (gezinnen) ARMOEDE. Als de drie miljard van de dividendbelasting eens aan de minima besteed werd, dan bannen we de armoede uit ons land. Dan kunnen we vol trots zeggen “in Nederland is geen armoede meer”. U zult nu wel denken een mooie droom, maar als iedereen het wil zou het werkelijkheid kunnen worden.
In de wekelijkse videorubriek “met Koopman op pad” naar een idee van Peter Aalders (camera en montage) en Roelof Koopman (interviewer) hebben we een bezoekje gebracht aan de kledingbank in Hoogegeen. Dit filmpje komt a.s. maandag online en is te o.a te bekijken op Regionieuwshoogeveen en Elim-Drenthe en via facebook “met Koopman op pad”. Heeft u suggesties voor interessante onderwerpen of vragen, mail dan de redactie: elim@aaldersit.nl

Deel dit bericht!

2 gedachten over “Met Koopman op pad: Geen armoede in gemeente Hoogeveen?

 • 22 juli 2018 om 10:07
  Permalink

  Dat er 1200 mensen gebruik maken van de voedselbank zegt niet zoveel over het feit dat er armoede zou zijn.
  Wat mensen gratis kunnen krijgen gaan ze nu eenmaal niet voor betalen.

  • 22 juli 2018 om 12:31
   Permalink

   Misschien moet jij je er eens wat meer in verdiepen. Het is duidelijk dat je niets van de voedselbank weet. Wees blij. Er zijn strenge regels om voedselbank te kunnen krijgen. Het is niet zo dat jan en alleman zich maar aan kunnen melden. Als je ook maar 5 euro boven het bedrag zit wat zij aanhouden dan krijg je het gewoonweg niet.

Geef een antwoord