Sport

Achttal spelers langer bij hoofdklasser Hoogeveen

HOOGEVEEN – De technische commissie van Hoogeveen is gestart met de gesprekken met huidige selectie voor het nieuwe seizoen. De ploeg van trainer Nico Haak kent tot nu toe een uitstekend seizoen en is volop in de race om het kampioenschap van de Hoofdklasse. De eerste gesprekken zijn positief verlopen en acht spelers hebben inmiddels toegezegd ook volgende seizoen de blauwwitte kleuren te verdedigen.

Het betreft de volgende spelers: Jamai Kriekjes, Noah Schuurman, Jim Veltmaat, Levon van Dijk, Tom Heerkes, Menno Heerkes, Emil Bijlsma en Finn van Kommer.
De 18-jarige Jamai Kriekjes is een exponent van de eigen jeugdopleiding en keerde afgelopen zomer terug vanuit de jeugd van FC Emmen. Hij speelde inmiddels al elf officiële wedstrijden. Veelal was dit als invaller, maar was hij wel belangrijk. Hij maakt dan ook een mooi ontwikkeling door.

Verrassing

Schuurman en Veltmaat zijn bezig aan hun tweede seizoen. De inwoners van Dedemsvaart kwamen over van MSC en speelden zich meteen in de basis. Schuurman was dit seizoen tot nu toe als opkomende back de verrassing. Plaatsgenoot Levon van Dijk is bezig aan zijn vierde seizoen en werkte zich op tot aanvoerder. Onlangs speelde hij zijn honderdste officiële wedstrijd.
Ook de gebroeders Heerkes zijn niet meer weg te denken in de succesvolle basiself van de Hoogeveners. De 28-jarige Menno is één van de weinige routiniers in het elftal, al mag broertje Tom zich daartoe zo langzamerhand ook toe rekenen.

Geblesseerd

Emil Bijlsma speelde tot nu toe ook uitstekend en was een aantal keren beslissend. Een zware blessure houdt de aanvallende middenvelder echter lange tijd aan de kant. Bij zowel Bijlsma als Hoogeveen is er echter het vertrouwen dat hij weer volledig zal herstellen.
Zwollenaar Van Kommer is een bijzonder verhaal. De 19-jarige middenvelder kwam twee seizoenen geleden over vanuit de jeugd van PEC Zwolle. In eerste instantie zou hij afgelopen zomer de overstap maken naar SVI in zijn woonplaats. Een goed gesprek met Nico Haak leidde echter tot een terugkeer en uiteindelijk tot een basisplaats. Reden genoeg voor een langer verblijf.
Komende week worden er gesprekken gevoerd met de andere spelers. Eerder werd het contract met Nico Haak en de overige leden van de technische staf al met twee seizoenen verlengd.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: