Noordscheschut boekt belangrijke zege in Leek

Noordscheschut – Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut met 3 – 5 gewonnen van rode lantaarndrager VEV ’67 uit Leek. In een uiterst attractief schouwspel kwamen de toeschouwers ogen tekort om alles goed waar te kunnen nemen. Toen de kruitdampen waren opgetrokken, na acht treffers en een vroege rode kaart, kon Noordscheschut drie belangrijke punten bijschrijven. Men stijgt weer een aantal plaatsen op de ranglijst, maar beslist is het nog allerminst in de spannende 1e Klasse E.

Noordscheschut schoot uit de startblokken. In de 8e minuut verschalkte Nick Koster de goalie van de gastheren, met een bekeken bal over de sluitpost tekende hij de 0 – 1 aan. Rond de 20e minuut lekker Noordscheschut de score te verdubbelen, maar een treffer van Danny Kiekebelt werd geannuleerd vanwege buitenspel. In de 26e minuut een grote domper voor Noordscheschut. Na een duel tussen Leon Vlietstra en zijn directie tegenstander ontstond er wat duw- en trekwerk. De reactie van Vlietstra werd door de scheidsrechter beoordeeld tot een directe rode kaart, Noordscheschut mocht verder met zijn tienen. Dit kwam de sfeer binnen de lijnen niet ten goede. Zeker niet toen de doorgebroken Koster werd neergemaaid en de scheidsrechter ditmaal slechts geel gaf. In de 32e minuut verdubbelde de equipe van oefenmeester André Mulder de score. Een uithaal van Melvin Mol bracht de 0 – 2 op het scorebord. Na deze treffer nam de druk van VEV ’67 toe en werd Noordscheschut bijgestaan door het aluminium, na een inzet op de paal. Hierna volgden mogelijkheden aan beide zijden, maar er werd niet meer gescoord in het eerste bedrijf.

Na rust kwam de thuisploeg sterk uit de startblokken. In de 47e minuut lag de 1 – 2 al achter Wiebe Zinger, na een inzet vanuit een corner. Enkele minuten later stond het ook al weer gelijk, toen Zinger voor de tweede maal deze middag werd gepasseerd, 2 – 2. Noordscheschut stond zwaar onder druk en de gastheren gingen naarstig op jacht naar een nieuwe treffer. Dankzij collectief verdedigen en sterk ingrijpen van Zinger, slaagde men hier niet in. Langzaam maar zeker begon Noordscheschut uit zijn schulp te kruipen. Toen na zeventig minuten Rijnald Vos de geblesseerde Danny Bouwman kwam vervangen, zorgde dit voor extra aanvallende impulsen. Een kwartier voor tijd werd Koster binnen de beruchte lijnen gevloerd, de toegekende penalty werd door Mol onberispelijk binnengeschoten, 2 – 3. De thuisploeg ging opnieuw op jacht naar eerherstel, maar dit bood Noordscheschut de nodige ruimte aan de andere zijde van het speelveld. Want enkele minuten later legde Kiekebelt het leer panklaar voor de ingevallen Vos, die op zijn beurt de bevrijdende 2 – 4 aantekende. Toen een minuut later Vos opnieuw het net vond, en de 2 – 5 op het scorebord bracht, was het pleit definitief beslecht. Dat VEV ’67 kort voor het sluiten nog de 3 – 5 aantekende was slechts voor de statistieken.

Een belangrijke overwinning voor Noordscheschut. Volgende weer mag men om 14.30 uur aantreden op sportpark De Meulewieke, waar v.v. Groningen de opponent zal zijn.

Man van de wedstrijd: Nick Koster.