OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Algemeen

Uitbater Café Molle reageert op officiële waarschuwing gemeente op coronaregels

Hollandscheveld – Dave Mol de uitbater van café de Molle in Hollandscheveld reageert op het persbericht dat de gemeente Hoogeveen heeft doen uitgaan. Hierin staat dat onder ander Café de Molle een officiële waarschuwing heeft gekregen voor het niet naleven van de geldende maatregelen.

Vorig weekend constateerde de politie  dat er bij Pand 3&40 in Hoogeveen na middernacht een groep mensen aan de bar zat. Nadat niet werd gereageerd op het verzoek om weg te gaan, is een proces verbaal opgemaakt. Ook bij café Mol in Hollandscheveld waren er nog gasten na 17.00 uur. De burgemeester van Hoogeveen geeft deze ondernemers een officiële waarschuwing via een brief. Daarin krijgt de eigenaar een vooraankondiging last onder dwangsom. Bij een volgende overtreding zal hij/zij een definitieve last krijgen met een dwangsom van € 4.000 per geconstateerde overtreding.

In een bericht laat Dave Mol het volgende weten:

Kleine letters is geciteerd, hoofdletters mijn antwoord daarop
Dit was nog net de periode dat is tot 20:00 geopend nog zijn.
1. Om 19:55 uur reden de toezichthouders langs de horecagelegenheid en vlak daarna was de buitenverlichting uitgeschakeld en waren de gordijnen gesloten.
DAT KLOPT WANT OM 20:00 UUR MOEST IK GESLOTEN ZIJN VOOR PUBLIEK DUS DOE IK ENKELE MINUTEN DAARVOOR ALLES DICHT WANT STEL JE VOOR DAT IK 1 MINUUT TE LAAT BEN.
2. omstreeks 20:10 uur is er nog muziek en gepraat vanuit het café gehoord.
DAT KAN KLOPPEN, ALS IK AAN HET SCHOONMAKEN BEN HEB IK NATUURLIJK DE MUZIEK NOG AAN STAAN EN ER IS ALTIJD PERSONEEL/FAMILIE AANWEZIG OM TE HELPEN MET HET SCHOONMAKEN EN KLAARZETTEN VOOR DE VOLGENDE DAG. MOGEN WIJ NIET MET ELKAAR PRATEN DAN?!!!
3.De bezoekers die om 20:00 uur nog in het café aanwezig waren , hebben het café niet verlaten in de tijd dat de toezichthouders aanwezig waren.
DIT ZOU HEEL GOED KUNNEN, ALLE KLANTEN ZIJN DAARVOOR VERTROKKEN. DE MENSEN DIE NOG AANWEZIG WAREN HEBBEN EEN FUNCTIE EN ZIJN DAAR MET EEN REDEN. IK HEB GEEN TOEZICHTHOUDER GESPROKEN DUS ZIJ KUNNEN NIET WETEN WIE DAAR OP DAT MOMENT AANWEZIG WAREN. HET ZOU OOK GOED KUNNEN DAT NIEMAND HET CAFÉ HEEFT VERLATEN IN DIE TIJD WANT WE GAAN GEZAMENLIJK WEG ALS WE AFSLUITEN ALS DAT ZO UIT KOMT.
4. de toezichthouders hebben geprobeerd om in contact te komen, maar zij hebben u tot op heden niet telefonisch kunnen bereiken.
IK HEB GEEN TELEFOON GEHAD VAN TOEZICHTHOUDERS EN OOK GEEN MAIL OF WELKE MANIER DAN OOK. ALS ZE MIJ ZONODIG WILLEN SPREKEN IS MIJN TELEFOONNUMMER ECHT WEL TE VINDEN EN ANDERS HADDEN ZE MIJ DE VOLGENDE DAG PERSOONLIJK KUNNEN VRAGEN WANT ZE WETEN MIJ INMIDDELS WE TE VINDEN. ZIJ HEBBEN ER DIE PERIODE DUS TOTAAL NIKS AAN GEDAAN OM MET MIJ IN CONTACT TE KOMEN
5. Ook konden zij uw horecagelegenheid niet betreden omdat de deur op slot zat
INDERDAAD WANT IK WAS VANAF 20:00 UUR GESLOTEN VOOR PUBLIEK DUS DAN ZITTEN DE DEUREN OP SLOT!!!
Mensen dit is totale krankzinnigheid en alleen gebaseerd op aannames en leugens. Bespottelijk voor een gemeente die zelf het goeie voorbeeld zou moeten geven en haar ondernemers een hart onder de riem zou moeten steken is deze klotentijd waarin een horecaonderneming nog probeert om zijn/haar hoofd boven water te houden.
Ik zit nu 2,5 jaar op het café en ik heb niet anders dan ellende meegemaakt. Ik vind dit een zeer slechte zaak
M.v.g Dave Mol
Geen fotobeschrijving beschikbaar.
ik heb ook nog een 2e brief gekregen.
Hierbij mijn reactie daarop
Mensen wij zijn er nog niet, hier is brief nummer 2
“Vooraankondiging last onder dwangsom”
Citaat + reactie van mijn kant.
1. Om 16:55 uur reden de toezichthouders langs de horecagelegenheid en merkten op dat er 3 fietsen voor het café stonden,
MATIG BEGIN VAN DE BRIEF, ER STAAN REGELMATIG FIETSEN BIJ HET CAFÉ OOK WEL EENS MEER DAN 3, TERWIJL ER DAN NIEMAND MEER BINNEN IS. VEEL MENSEN GAAN MET DE TAXI NOG NAAR ANDERE PLEKKEN WAAR ZIJ DE REST VAN DE AVOND UITZITTEN OF GAAN LOPEND NAAR HUIS ALS FIETSEN NIET MEER GAAT 😅
2. De buitenverlichting was uitgeschakeld, gordijnen waren gesloten en de toegangsdeuren op slot waren.
KLOPT, GORDIJNEN WAREN GESLOTEN EN VERLICHTING UIT, WE MOESTEN OVERIGENS SLUITEN. IK HEB 2 TOEGANGSDEUREN WAARVAN ER 1 OP SLOT WAS EN 1 GEOPEND OM MIJN LAATSTE GASTEN WEG TE LATEN GAAN
3. Wel konden toezichthouders muziek en stemmen vanuit het café horen. Om 17:18 uur was de situatie onveranderd. Om 17:20 uur hebben de toezichthouders ongeveer 10 gasten in de horecagelegenheid aangetroffen. Tegen 17:30 uur zijn de gasten vertrokken.
LAAT IK BEGINNEN MET HET FEIT DAT DE TIJDEN VERDIKT WORDEN. TEGEN 17:10 UUR ZIJN DE BOA’S BINNEN GEKOMEN EN BEN IK ZOALS MEN DAT NOEMT “OP HETERDAAD BETRAPT” HET FEIT DAT DE BOA’S KONDEN CONSTATEREN DAT ER NOG ENKELE PERSONEN AANWEZIG WAREN KLOPT. MAAR HET LIGT ERAAN HOE JE HET BEKIJKT WANT HET IS OOK EEN FEIT DAT IEDEREEN OP HET PUNT STOND OM TE VERTREKKEN. ALLE GLAZEN WAREN LEEG, IEDEREEN HAD BETAALD EN ALLE JASSEN WAREN AL DICHTGERITST. ER WAS DUS GEEN ENKELE BEDOELING OM LANGER DOOR TE GAAN.
ik kon absoluut niet weten dat er handhavers zouden komen want dat wordt niet aangekondigd.
Na een gesprek met deze 2 handhavers vroeg ik of hier nog wat achterweg komt en daarop was het antwoord: Nee maar als je het uitlokt en steeds langer openblijft ben je aan de beurt.
Zo eerlijk en oprecht deze mensen waren kreeg ik enkele dagen later een “Vooraankondiging last onder dwangsom”.
Je zou kunnen zeggen: Mol 17:00 uur is 17:00 uur. Helemaal mee eens, als ik sociaal gestoord was zou ik mijn klanten afkappen en eruit trappen maar een menselijk iemand brengt het netjes en dan kan het wel eens 10/15 minuten uitlopen. Dit vind ik zeer normaal. Er was nogmaals geen enkele opzet om langer door te doen want iedereen stond op het punt van vertrekken, alles was afgerekend en de jassen waren al aan. Zoals de handhavers zelf hebben gezien
Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen