Parkeren in het centrum van Hoogeveen wordt steeds lastiger voor bewoners van het centrum

Hoogeveen – Parkeren in het centrum van Hoogeveen wordt steeds lastiger voor de bewoners van het centrum. Gemeentebelangen wilde daar een aardige oplossing voor aanbieden.

 

De meeste bewoners die in het centrum wonen hebben geen privé parkeerplek. Alternatief is om jaarlijks een parkeervergunning te kopen om op één van de parkeerpleinen te kunnen parkeren. Echter, het komt heel vaak voor dat de bewoners aan de betaalde parkeerpleinen geen parkeerplek kunnen vinden omdat deze helemaal vol is. Aron Sieders van Gemeentebelangen, wilde deze bewoners tegemoet komen door de parkeervergunning te verruimen dat ze ook op een ander plein en/of in de parkeergarage Onder de Kaap zouden kunnen parkeren.

Gelukkig heeft de wethouder toegezegd hiermee bezig te zijn en de situatie te onderzoeken.

De andere partijen vonden de motie weliswaar sympathiek, maar hierdoor onnodig en hadden ook geen andere oplossing voor deze bewoners.

Er zit dus niks anders op dan de komende tijd rondjes te blijven rijden totdat er een parkeerplek vrijkomt, een heel stuk verder weg parkeren of alsnog betaald parkeren Onder de Kaap.

De gemeente heeft dus toegezegd om het parkeervergunningbeleid onder de loep te nemen en zoveel mogelijk rekening te houden hoe de parkeerdruk reëel te verdelen.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord