Algemeen

Ook de komende 4 jaar helpt het Drents Energieloket woningeigenaren bij verduurzaming

Hoogeveen -Afgelopen week tekenden alle Drentse gemeenten, de provincie Drenthe en de Natuur en Milieufederatie Drenthe de geactualiseerde samenwerkingsovereenkomst voor het Drents Energieloket (DEL).

 

Het DEL is het onafhankelijke energieloket van de Drentse gemeenten en helpt al ruim 5 jaar Drenten op weg om hun huis te verduurzamen. Meer dan 175.000 keer hebben mensen het loket weten te vinden via de website en bijna 10.000 mensen bezochten een bijeenkomst van het DEL. Inmiddels heeft meer dan 10% van de woningeigenaren contact gehad met de helpdesk.

 

“In de afgelopen jaren heb ik een grote verscheidenheid aan acties gezien vanuit het DEL om zoveel mogelijk inwoners te helpen op een laagdrempelige manier hun woning te verduurzamen. Enkele hoogtepunten zijn de energiecoaches, inspirerende bijeenkomsten en het loket op wielen – met daaraan gekoppeld het enorme bereik van het loket. Het DEL vervult een belangrijke rol binnen de energietransitie in Drenthe.” aldus Erjen Derks, wethouder in Midden-Drenthe.

 

Met de ondertekening kan het DEL bewoners blijven ontzorgen met het verduurzamen op weg naar energieneutraal wonen. Wil je ook aan de slag met energiebesparing, neem dan contact op met het DEL via www.drentsenergieloket.nl/contact/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen