Gezondheid

37.000 zorgmedewerkers per sms opgeroepen voor booster

Ongeveer 37.000 zorgmedewerkers van 60 jaar en ouder zijn gisteren per sms opgeroepen voor een boostervaccinatie tegen corona. Deze mensen kunnen nu online een afspraak maken.

Om zoveel mogelijk beschikbare tijdvakken op de vaccinatielocaties te vullen, heeft GGD GHOR Nederland gisteren vervroegd zo’n 37.000 zorgmedewerkers opgeroepen voor een boostervaccinatie. Deze zorgmedewerkers zijn eerder ook door de GGD’en gevaccineerd, dus stonden al in het systeem. Ook voldoen zij aan de huidige criteria voor een booster: zij zijn 60 jaar of ouder en hebben hun laatste reguliere vaccinatie langer dan 6 maanden geleden gekregen. Maak online uw afspraak.

Technische issues 1956 t/m 1960 opgelost

Door een technisch mankement ondervond een deel van de betreffende zorgmedewerkers (gisteren problemen bij het online inplannen van hun boostervaccinatie. Het ging om mensen geboren in 1955 tot en met 1960. De problemen waren vroeg in de middag verholpen.

Zorgmedewerkers vanaf half december aan de beurt

In principe hebben zorgmedewerkers nog geen uitnodiging om naar een GGD-locatie te komen voor een booster. Werkgevers inventariseren op het moment hoeveel medewerkers zij willen laten uitnodigen. Begin december geeft het RIVM een ‘go’ en worden medewerkers (via de eigen werkgever) uitgenodigd. Half december starten de GGD’en met het zetten van de boostervaccinaties.

Meer vervroegde uitnodigingen?

Het is nog niet zeker of de sms-actie van gisteren, 7 december, nog eens wordt herhaald. GGD GHOR Nederland inventariseert op korte termijn hoeveel zorgmedewerkers van het sms-aanbod gebruik hebben gemaakt en of een herhaling handig is. Het doel van de GGD’en blijft om zo snel mogelijk zo veel mogelijk mensen een boostervaccinatie aan te bieden – op basis van wie die het hardst nodig heeft.

Nu langskomen zonder brief of sms heeft geen zin

Zorgmedewerkers zonder brief of sms zijn nog niet aan de beurt voor een boostervaccinatie. Vrije inloop zonder afspraak is dan ook niet mogelijk. De 37.000 mensen die de sms hebben ontvangen, moeten deze op de vaccinatielocatie kunnen tonen in combinatie met een identiteitsbewijs.

Geef een reactie