Waarom de boosterprik in Drenthe op afspraak blijft

Op enkele locaties was de afgelopen week kort een open inloop voor de boosterprik vanaf 60 jaar en ouder. De GGD krijgt veel vragen en reacties over waarom de GGD Drenthe dit niet hebben gedaan of doen. In dit bericht lees je het antwoord.

Geen urenlange wachtrijen, buiten in de kou

Voor deze oudere leeftijdsgroepen  is ons hele proces zo ingericht dat zij zo kort mogelijk hoeven te wachten en zo comfortabel mogelijk zijn. Juist hen willen de GGD geen uren buiten in de kou in een wachtrij laten staan. Daarnaast is ook de verkeersveiligheid iets waar de GGD altijd erg ons best voor doen. Dat hebben we bij vrije inloop voor de booster niet in de hand, bleek ook elders in het land.

 

De opschaling is in volle gang

Het boosteren zal steeds sneller gaan. Niet alleen Drenthe, maar alle regio’s werken er keihard aan om deze maand nog duizenden mensen per dag deze extra prik te kunnen geven. Op dit moment worden heel veel extra mensen opgeleid en getraind. Ook kijken  steeds waar we zaken nog efficiënter kunnen inrichten. Wat we kúnnen prikken bieden we gelijk als mogelijkheid waarop je een afspraak in kunt plannen.

 

De volgorde van oud naar jong is gebaseerd op gezondheidsrisico’s

De volgorde voor het uitnodigen van een boosterprik is landelijk bepaald. Deze is gebaseerd op de gezondheidsrisico’s voor deze leeftijdsgroepen. Door te wachten op de uitnodiging en dan een afspraak te maken, komen de mensen die hier nu als eerste voor in aanmerking komen, ook als eerste aan de beurt.

 

Alleen voor de 1e of 2e prik is vrije inloop mogelijk

Deze prikken worden op een locatie gegeven waar op die dag geen boosterprikken zijn. Deze vind je op drenthevaccineert.nl/locaties. Het gaat hierbij om veel kleinere aantallen prikken per dag. Voor een 1e of 2e prik blijf je dus van harte welkom zonder afspraak.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord