Noordscheschut VR1 Laat kansen liggen tegen Dwingeloo VR1

Na de 0-8 overwinning tegen HODO, maar een week zonder training stond de topper op het programma tegen Dwingeloo VR1. Waar Noordscheschut nog geen enkel punt had laten liggen genoot Dwingeloo nog van de ongeslagen status. Met een tweetal wedstrijden meer hadden de gasten een keer gelijkgespeeld. Al met al beloofde het een spannende wedstrijd te worden. Helaas moest Eline zich afgelopen week noodgedwongen toevoegen bij de ziekenboeg van Noordscheschut. Hierdoor werd er beroep gedaan op Sanne-Joy uit de VR2.

Het moment was daar 14:30, Noordscheschut mocht de aftrap verrichten. Hier en daar was de spanning van het gezicht af te lezen. Beide ploegen wisten namelijk dat dit een belangrijk duel was.

Dit resulteerde ook in een slordige openingsfase, veel balverlies en veel duels. Noordscheschut kreeg wel de eerste grote mogelijkheid, Charissa kreeg de bal hoog aangespeeld en wilde deze va uit de lucht richting de goal schieten. Helaas ging haar inzet net langs de paal. Al snel volgde de volgende mogelijkheid. Een vrije trap van Danielle werd van de eigen helft richting het doel van Dwingeloo gespeeld, deze viel mooi achter de verdediging maar helaas kon niemand van de mee opgekomen luchtmacht van Noordscheschut bij de bal om af te drukken. Dwingeloo kreeg vooral de kansen van uit de omschakeling en waren scherp op de kleine foutjes van de thuisploeg. En waar Jessica al een paar keer knap redding bracht viel na een kwartier helaas de tegengoal. Silvana kreeg een hoge bal niet goed onder controle en sprong net te ver van haar voet af, de buitenspeler snelde op Jessica af maar met Silvana nog wel in de achtervolging, maar zij wist de bal af te ronden. Zo stonden de dames met 0-1 achter, maar bleven strijdlustig. Dwingeloo had op dat moment iets meer het overwicht en Noordscheschut werd achteruit gedrukt. Noordscheschut kreeg na een counter een hoekschop na een half uur. Nadine slingerde de bal richting de eerste paal waar de speelster van Dwingeloo de bal tegen haar handen kreeg. De scheidsrechter wachtte even af en gelukkig maar. Thalina die mee naar voren was gegaan drukte de bal af en schoot feilloos binnen. Dwingeloo was na deze 1-1 even de weg kwijt en gaven opeens een paar keer veel ruimte weg. Nog geen twee minuten later kreeg Nadine een grote kans maar hier kon de keepster nog redding op brengen. Toch was er snel weer reden tot juichen, na goed druk zetten van Noordscheschut werd een bal te kort terug gespeeld op de keepster en kon Kelly haar dikke teen tegen de bal krijgen en zette haar team op 2-1. Met deze stand leken beide ploegen ook de rust in te gaan, was het niet dat Dwingeloo nog een keer aanzette. Na druk zetten aan de zijlijn werd de bal veroverd en snel voor gebracht, Jessica plukte de bal goed uit de lucht maar door dat deze glad was door het natte weer glipte deze uit haar vingers. De speelster van Dwingeloo reageerde als snelste en maakte vlak voor rust de 2-2.

Na de rust begon Noordscheschut sterker, er werd iets beter gevoetbald. Helaas was de eindpass een aantal keer net niet goed waardoor de kansen uitbleven. Waar de thuisploeg voorin de kansen niet kreeg was Dwingeloo heel scherp voor het doel. Een counter in de 52e minuut over de linkerkant werd gevolgd door een hoge voorzet. Deze leek aan iedereen voorbij te gaan, maar een speler van Dwingeloo werd bij de tweede paal over het hoofd gezien en schoot de 2-3 binnen.

Noordscheschut moest weer op jacht naar de gelijkmaker, een veelal werden er goede aanvallen opgezet. De combinaties werden makkelijker gevonden met name op de vleugels. De driehoekjes Silvana, Juliet en Demi op de linkerkant zorgde voor enkele problemen voor Dwingeloo en aan de rechterkant vulde Susan, Nina en Sanne-Joy elkaar goed aan. Hier kwamen ook enkele mogelijkheden maar steeds stuitte het op de defensie van Dwingeloo. Na 65e minuten kreeg Noordscheschut een enorme kans via Lisa, zij passeerde enkele tegenstanders maar haar eindpass was net te scherp voor Sharon die net niet tegen de bal kon aanlopen. De thuisploeg bleef knokken voor de gelijkmaker en Dwingeloo werd gedwongen tot het spelen van de lange bal. Steeds waren daar Danielle en Thalina die het nodige werk hebben geleverd om de ploeg in de wedstrijd te houden. Noordscheschut speelde zeer offensief en gaf dus veel ruimte weg achterin. En een dikke tien minuten voor tijd viel de bal goed voor de buitenspeler van Dwingeloo, met een vrije doortocht snelde zij op Jessica af die helaas kansloos was op een prima binnen geschoten bal. Hiermee was het 2-4 en stond de thuisploeg voor een lastige klus om nog terug te komen. De gasten leefden helemaal op en kregen in de laatste minuten nog een paar kansen maar wisten niet meer te scoren en klonk na 90 minuten het eindsignaal.

Zo was daar de eerste competitie nederlaag voor Noordscheschut VR1. Met veel strijdlust is er alles gegeven voor een goed resultaat maar gaan de punten naar Dwingeloo.

WOTM: Susan Schonewille