World Servants Hoogeveen organiseren corona proof auto puzzeltocht

World Servants Hoogeveen gaan op 18 december een corona proof auto puzzeltocht organiseren. Start is  bij de Ontmoetingskerk Hoogeveenseweg 22 Fluitenberg/Pesse.

Dit alles gaat gebeuren op  zaterdag 18 december 2021. Starten tussen 17.30 tot 20.00 uur.    Opgave via wshoogeveen@hotmail.com ook starttijd graag doorgeven. Kosten voor deze autopuzzeltocht zijn €15,00 per auto. U krijgt na afloop per auto een goodybag mee naar huis.  De opbrengst van deze autopuzzeltocht komt ten goede aan ons project in Zambia waar de vrijwilligers een kliniek en artsen woning gaan bouwen.

Wat is het project?

In Matuku, een typisch Zambiaans plattelandsdorp in het Mkushi District. De bewoners leven verspreid over een relatief groot gebied in huisjes van zelfgemaakte ‘bakstenen’ en leem. De omstandigheden zijn primitief. Er is geen stromend water, elektriciteit of riolering. De lokale bevolking leeft voornamelijk van kleinschalige landbouw. Veel mensen verbouwen tomaten in deze omgeving.

Verandering:

In 2015 heeft World Servants in Matuku een kliniek en een huis voor medische staf gebouwd. Sinds deze kliniek open is, worden er dagelijks tussen de 30 en 50 patiënten geholpen. De kliniek is heel basic met heel beperkte behandelruimte. Wanneer een patiënt moet worden opgenomen is daarvoor één kleine ruimte beschikbaar. Als een vrouw uit het dorp moet bevallen is daar geen aparte ruimte voor. Het gebrek aan privacy maakt dat vrouwen er soms voor kiezen om ‘thuis’ te bevallen. Als er dan complicaties optreden is de kans dat moeder en kind de bevalling niet overleven groot. Het is dan ook van levensbelang om de kliniek uit te breiden met extra zaalruimte en een extra woonhuis voor de medische staf.

Doelen

Uitbreiding van de bestaande kliniek, met als doel meer en betere medische zorg voor de inwoners van Matuku en omstreken

Samen met de lokale gemeenschap een verschil maken in Matuku.

 

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord