Politiek

Roelof Bisschop nieuwe lijsttrekker van VVD Hoogeveen

Huidig fractielid Roelof Bisschop van de VVD Hoogeveen is door de leden verkozen tot lijsttrekker. De leden hebben dit afgelopen zaterdag unaniem besloten tijdens een bijeenkomst.

Naast de gekozen lijsttrekker is de complete kandidatenlijst vastgesteld. Wat opvalt aan deze lijst is dat het een goede weerspiegeling betreft van de inwoners in de gemeente Hoogeveen. De lijst is op verschillende manieren divers te noemen. Zo is er bijvoorbeeld gekozen voor jong & oud, inwoners van dorpen & de wijken en ervaring & nieuw elan. De jongste potentiële volksvertegenwoordiger is 22, Frank Otten. Woonachtig in Hollandscheveld en komt gelijk binnen op plek 9. Daarnaast valt op dat in de top 10 de helft uit de dorpen om Hoogeveen komt.
Huidig fractievoorzitter Arend Steenbergen geeft het stokje door na 16 jaar in de Gemeenteraad van Hoogeveen. Als eerbetoon maakt Arend Steenbergen de lijst compleet en staat op plek 21.
Dat Arend Steenbergen het stokje doorgeeft is een groot gemis qua kennis en ervaring. Arend geeft aan dat hij nauw betrokken blijft bij de politiek en zich de komende tijd, tot aan de verkiezingen, vol gaat inzetten om zijn ervaring en kunde over te brengen op de huidige fractie en nieuwe personen op de lijst.
Andere huidige fractieleden, Erica Blenkers-Noordzij en Wilco Kramer, respectievelijk 2 en 3 op de nieuwe lijst zijn dankbaar voor de plek die de leden hun hebben gegeven. Het is voor hun een bevestiging van het scherpzinnige werk waar ze de afgelopen periode mee bezig zijn geweest.
Naast personen met ervaring uit Hoogeveen zijn er ook twee kandidaten uit de top 10 met bestuurlijke ervaring in andere gemeentes. Jolanda Oosterhof-Kok met bestuurlijke ervaring in Zwolle en Ruud Jager in Epe.
Om de toekomst de kans te geven is in de ledenvergadering bewust gekozen om de ambitieuze jonge VVD’er Ronald Klok op een verkiesbare plek te zetten. Hij komt op nummer 4 als hoogste nieuwkomer binnen. Ronald Klok is de zoon van voormalig fractievoorzitter Ewout Klok.
De complete lijst;
1. Roelof Bisschop
2. Erica Blenkers-Noordzij
3. Wilco Kramer
4. Ronald Klok
5. Jolanda Oosterhof-Kok
6. Roy Strijker
7. Harmieke Paters
8. Ruud Jager
9. Frank Otten
10. Marc Lichtendonk 
11. Martin Schoonheim
12. Mirjam Takens-Abrahams
13. Arjan van der Haar
14. Hilda Slot
15. Rob Berkenbosch
16. Daphne van der Wilt
17. Lydia Nijmeijer-Joling
18. Wicher van Regteren
19. Albert Beijering
20. Debbie Bruijn-van den Berg
21. Arend Steenbergen<1-20.jpeg>

Geef een reactie