Dames Kwiek pakken op tijd de draad op

Hoogeveen –  Direct begonnen de dames van Kwiek voortvarend. Linnet Popping kon twee kansen benutten door over het blok te schieten. Hierna kreeg Linnet mandekking, waardoor zij uit het aanvallende spel werd gehouden en hierdoor moeilijker in scorende positie kon komen. De dames Kwiek wisselden snel door in de hoop zo een hoog tempo te kunnen houden in het handbalspel. In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht tot een stand van 8-8. Kwiek dames lieten steken vallen in de verdediging waardoor de dames uit Klazienaveen uitliepen naar een 11-8 stand. Dyonne van Slochteren en Bertine Doddema scoorden vanaf de cirkel en rechterhoek maar Kwiek kon niet dichterbij komen. In de verdediging vielen vooral veel gaten waardoor Actief zo door kon stomen naar het doel van keepster Daniëlle Bodegraven. Ruststand was 13-10 in het voordeel van Actief.

De rust kwam op het juiste moment voor Kwiek. De puntjes moeten op de i worden gezet om in de tweede helft de winst naar de dames van Kwiek te trekken. De conclusie in de rust, feller verdedigen en het tempo naar de aanval moet omhoog!

Toch begon Actief na de rust nog scherper dan de Kwiekdames. Zij scoorden erg makkelijk en liepen uit tot een 17-12 stand. Gelukkig was dit wel het omkeerpunt voor de dames. Kwiek begon sneller te spelen zoals in de rust was afgesproken. De verdediging en keeper werkten goed samen en zo kon Corine Bijl de aansluitende treffer maken. Door een penalty kwam Kwiek op gelijke hoogte met Actief 18-18. Vanaf dit moment was het duidelijk dat het een erg spannende wedstrijd ging worden. Actief heeft een voorsprong van vijf punten uit handen gegeven en Kwiek rook de twee punten. Kwiek kon bij een stand van 21-21 voor het eerst via Marije Popping de voorsprong nemen. Marije schoot de bal hard hoog in de rechterhoek, 21-22. Toch bleven Actief en Kwiek gewaagd aan elkaar. De stand bleef gelijk op gaan. Kwiek kon geen afstand nemen omdat het balverlies leed of niet slim de bal afspeelde waardoor scoren moeilijk werd. Actief deed zuiniger met de bal en liep weer twee punten uit op Kwiek door makkelijk over de verdediging van Kwiek te scoren. De hoeken van Kwiek waren wel scherp in de aanval, Marloes Oort scoorde met nog drie minuten op de klok. Actief kwam niet tot scoren! Weer een kans voor Kwiek, Esmee Kolk kreeg de bal op de linkerhoek en maakt het doelpunt! Toen klonk het eindsignaal. 25-25, de dames van Kwiek hebben zich naar een gelijke stand geknokt en zij hebben een punt gewonnen.

Volgende week spelen zij in eigen huis tegen V.A.K.O, helaas zonder publiek. De wedstrijd is wel te volgen via de livestream die Kwiek uitzendt op Facebook om 10:50 uur.

De dames 2 van Kwiek wisten in Hoogeveen wel de punten te winnen tegen Hurry-Up. Zij begonnen de wedstrijd met een 4-6 achterstand. De dames konden dit omdraaien en wisten te winnen met een stand van 18-13. Volgende week zijn dames 2 een weekend vrij.