S.v. HODO wint van v.v. Sweel

Hollandscheveld – S.v. HODO speelde zondagmiddag uit tegen v.v. Sweel  uit Zweeloo. De mannen van hoofdtrainer Eric Prins wonnen met 2-1 en verstevigde hiermede de koppositie in de 3e Klasse D(zon.). Overigens zou het zo maar eens kunnen zijn, dat dit weekend de laatste competitieronde van dit kalenderjaar wordt afgewerkt. Aanstaande dinsdag wordt er nadere informatie van de KNVB hierover verwacht. De wedstrijd  stond onder goede leiding van scheidsrechter A. Wigchers uit Exloo.

1e Helft:

Ook deze wedstrijd werd helaas weer zonder publiek gespeeld op een kil sportpark ’t Alterbarg. Het waren dan ook de mannen van hoofdtrainer Jans Bos, die het eerste kwartier het voortouw namen en gooiden de nodige agressie en felheid op een drassige grasmat in de strijd. De eerste kans van de wedstrijd was voor v.v. Sweel. Richard Speelman kwam in scoringspositie, maar keeper Marcel Pol trad uiteindelijk handelend op.

S.v. HODO kreeg gaandeweg de 1e helft wat meer grip op de wedstrijd en dat resulteerde in een uitstekende kans voor Stefan Kikkert, na een prima pass van Sander Danes. Zijn schot belandde in het zijnet.

Het spel golfde enigszins heen en weer, waarbij aan beide zijden de nodige fouten werden gemaakt bij het juist inspelen en het zoeken van de juiste man. Toch kwamen de gasten kort voor rust op voorsprong. De bal kwam, na een afgeslagen hoekschop, in bezit van de hardwerkende Jorny Otten. Zijn schot werd getoucheerd door een Sweel speler, waarbij keeper Haan kansloos was(0-1).

2e Helft:

Na rust kwamen Justin Blokzijl en Glenn Kikkert binnen de lijnen voor de lichtgeblesseerde Mark Boertien en Stefan Kikkert.

Duidelijk was, dat de spelers van v.v. Sweel “een tandje bij gingen zetten”, door meer druk op de HODO-verdediging te zetten. Rond de 50e min. was het dan ook Richard Speelman die de gelijkmaker binnenschoot(1-1). Dit ondanks protesten van vermeend buitenspel.

Geruime tijd leek het erop, dat de wedstrijd op een remise zou uitdraaien. Toch was het wederom Sander Danes, die in een lastige positie in balbezit kwam, waarbij keeper Haan (te) ver uit zijn doel kwam. De HODO-spits stiftte de bal, met heel veel gevoel, over de verdedigers van Sweel, waarbij de bal in de uiterste bovenhoek van het doel verdween(1-2).

Gedurende de resterende speeltijd, gingen de Zweeloërs één op één spelen en gooiden alle overgebleven krachten in de strijd om de gelijkmaker te forceren.

Jordy Mol kwam in de slotfase nog voor de moegestreden Sander Danes in het veld.

De HODO-verdediging bleef overigens fier overeind, waarmee weer drie kostbare punten aan het totaal toegevoegd konden worden.

Eerlijkheidshalve kan ook vastgesteld worden, dat er hedenmiddag absoluut geen sprake was van grote krachtsverschillen. We zagen een meer gelijk opgaande wedstrijd.