Ongeslagen reeks dames Hollandscheveld komt ten einde

Hollandscheveld – Afgelopen weekend mochten de dames van Hollandscheveld aantreden tegen FC Meppel/Alcides, gezien de huidige ontwikkelingen lijkt dit de laatste wedstrijd van 2021 te worden voor de ploeg van Henry Strijker. De vorige wedstrijd leverde het eerste punten verlies van het seizoen op, maar met winst op de ploeg uit Meppel zouden de Oranje Zwarte dames ongeslagen de winterstop in kunnen gaan. Maar dat is niet perse een eenvoudige opgave tegen de dames uit Meppel. Zo wisten zij onder andere te winnen van Pesse, de nummer twee in de competitie.  En het feit dat Hollandscheveld op de eerste plaats staat werkt natuurlijk ook als een rode lap op een stier, winnen van de koploper is natuurlijk een mooie prestatie.

En Meppel kwam inderdaad goed voorbereid naar Hollandscheveld. Al na 2 minuten wisten de gasten de score te openen. Door buitenspel te omzeilen konden zij vrij op het doel van Sanne Snippe af stormen, de doelvrouw was kansloos tegen de overmacht van spelers van Meppel. Lang konden zij echter niet geniet van de voorsprong. In 2 gekke minuten wisten Indy Strijker en Hilde Benning, beide op aangeven van Sabrina van Nuil, de achterstand om te buigen naar een 2-1 voorsprong. Er waren dus nog geen vijf minuten gespeeld en de doelpunten volgden elkaar in rap tempo op. Het beloofde daardoor een mooie en spannende wedstrijd te worden. Maar na de openingsfase wisten beide ploegen wat rust in hun spel te brengen. Met name de gasten wisten de bal makkelijk in de ploeg te houden en daardoor zich ook steeds vaker in aanvallend opzicht te laten zien.  Hollandscheveld wist op zich goed stand te houden, mede door goed keeperswerk van Sanne Snippe. Een handsbal net buiten het zestienmetergebied was vervolgens de oorzaak van de gelijkmaker. De vrije trap die hierop volgde werd namelijk goed genomen en daarmee was de stand weer gelijk getrokken. Ook het volgende doelpunt was voor Meppel. Sanne wist in eerste instantie een doelpunt te voorkomen, maar de rebound viel helaas goed voor de tegenstander waarmee de ruststand op 2-3 kwam te staan.

Na rust was het voornamelijk Meppel dat het spel dicteerde. Hollandscheveld had hierbij ook veel pech met blessures waardoor ze ook niet lekker in het spel konden komen. Een overwinning op FC Meppel/Alcides leek daardoor ook steeds kleiner te worden. Maar met een 2-3 stand was de hoop nog zeker niet verloren. Hollandscheveld kreeg ook zeker kansen om op gelijke hoogte te komen, maar hierbij ontbrak het aan scherpte en geluk. Met nog 10 minuten te spelen, wist Meppel opnieuw toe te slaan. Met de 2-4 op het scoreformulier leek de eerste nederlaag van het seizoen een feit te worden. Dit was iets waar de dames geen genoegen meenamen. Ze vochten om de aansluitingstreffer te maken en zodoende wellicht nog te kunnen strijden voor een gelijk spel. Denise Bremer was met een schot van afstand dichtbij de 3-4, maar zij zag haar schot gekeerd worden door de paal. Niet veel later scoorde Meppel de 2-5 en daarmee was het verzet van Hollandscheveld gebroken. De eerste nederlaag van het jaar is een feit. Maar de dames kunnen terugkijken op een goed eerste helft van het seizoen. Wanneer het seizoen een vervolg krijgt is natuurlijk even afwachten, maar zoals het nu lijkt gaan ze in ieder geval als koploper de winterstop in.