Noordscheschut VR1 vind aansluiting met de top na zege op HODO

Op een treurige en regenachtige zaterdagmiddag stond de derby tussen Noordscheschut en HODO op het programma. Waar Noordscheschut meedoet om de bovenste plekken hebben de buren uit Hollandscheveld het lastig met het verzamelen van de punten. Nadat er doordeweeks overtuigend van Meppel werd gewonnen was er veel vertrouwen op een goed resultaat.

Door : Mike de Jonge

Noordscheschut mocht de wedstrijd aftrappen en dat deed de ploeg ontzettend scherp. Na een scherpe lange bal van Charissa werd Eline gevonden die op haar beurt Sharon bediende, haar eerste inzet werd nog tegen gehouden maar haar tweede schot was wel raak. Zo was het binnen de minuut 0-1 voor Noordscheschut. Enkele minuten later was het opnieuw raak, Nina leverde een mooie steekpass af op Eline die in de 1 op 1 kwam met de keepster. Dit buitenkansje wist Eline te verzilveren en de 0-2 te maken. HODO kon tot dan toe alleen maar toe kijken, maar kwam hierna ook iets meer in de wedstrijd. De thuisploeg moest het vooral van de lange ballen hebben, echter stond de defensie weer als een huis. Eenmalig kwam de thuisploeg tot een uitbraak, hier wist Jessica de bal net voldoende van richting te veranderen.

Noordscheschut pakte hierna het uitstekende positiespel weer op wat niet veel later een aantal kansen opleverde. Kelly werd na 16 minuten vrij voor de keepster gezet naar een pass van Sharon, maar haar inzet werd verwerkt tot corner. Uit de corner van Eline kwam de bal na een kleine kluts voor de voeten van Charissa, maar kon niet voldoende kracht aan de bal mee geven. Niet veel later soleerde Juliet door het middenveld en de verdediging van HODO heen, helaas tikte ze de bal net te ver voor haar uit en kon de keepster de bal oppakken. Een doelpunt kon niet lang meer uitblijven en in de 23e minuut kon Nina van af een meter of 18 uithalen, haar was dusdanig lastig voor de keepster dat deze onder haar door ging. De bal rolde langzaam op het doel af en Eline was als eerste bij de bal om de 0-3 binnen te tikken. Noordscheschut bleef de bovenliggende partij en kwamen er nog een paar keer uit, helaas werden deze aanvallen met enig regelmaat afgevlagd. Het wachten op de 0-4 duurde tot de 42e minuut. Na een matige pass van de keepster van HODO wist Sharon de bal te veroveren en Kelly richting het doel te sturen, die vervolgens de bal beheerst tegen de touwen schoot. De uitploeg sloeg kort voor rust opnieuw toe, Eline gaf de bal voor uit een corner en kwam terecht bij Kelly die de bal in een keer binnen werkte. Met een 0-5 stand gingen de teams de kleedkamers opzoeken.

Met een comfortalbe voorsprong werd de tweede helft begonnen. HODO begon met aanvallende intenties maar kreeg al snel een tegenaanval om de oren. Sharon reageerde scherp op een lange bal en leek de 0-6 binnen te gaan schieten, was het niet dat de keepster haar, niet geheel volgens de regels, wist af te stoppen. Waar veel dachten aan een rode kaart deed de scheidsrechter het af met een vrije trap. Charissa ging achter de bal staan om de bal vervolgens met een lage en harde streep de 0-6 binnen te schieten. HODO probeerde opnieuw een aanval in te zitten maar verloor de bal opnieuw aan de Schutse defensie. Hierna volgde een vlot lopende aanval en kwam uit bij Nadine die helaas net te hoog mikte. HODO bleef de aanval zoeken en kreeg zelfs een corner, deze werd verwerkt tot counter en Demi wist Lisa op de keepster af te sturen die kansloos was op deze inzet. Binnen het uur stond werd de stand op 0-7 gebracht. De thuisploeg ging hierna al snel alles of niets spelen, oftewel 1 op 1. De ploeg uit Hollandscheveld kwam hiermee iets meer in het eigen spel, met name de fysieke duels werden veel op gezocht. Silvana en Susan hebben dit enkele keren goed gemerkt. Keer op keer waren zij de directe tegenstanders de baas die daar zichtbaar gefrustreerd van raakten. Ook Lisa kreeg nog een paar tikken te verwerken, maar wist een sportieve tik aan HODO uit te delen. In de 65e minuut gaf een opstomende Susan de bal op een presenteer blaadje aan Lisa die de bal in de bovenhoek mikte en de 0-8 maakte. De gasten kregen nog een aantal mogelijkheden, Demi die de bal op de lat schoot, Eline die de bal niet ver genoeg naar de hoek kon mikken en Danielle zag haar inzet geblokt worden door een verdedigster van HODO. Na iets meer dan 90 minuten gaf de scheidsrechter het eindsignaal bij een 0-8 eindstand.

Hiermee is Noordscheschut terug te vinden op een keurige 3e plek. Volgens programma spelen de dames komende woensdag uit bij VV Sweel, maar helaas door de nieuwe maatregelen is dit niet mogelijk.

WOTM: Demi van Eck