Bewoners woonzorgcentra Treant ontvangen boostervaccinatie

Hoogeveen – Afgelopen vrijdag, is de boostervaccinatie tegen het coronavirus gestart voor bewoners en cliënten van de woonzorgcentra van Treant Zorggroep. Circa 1.200 mensen ontvangen komende week de extra coronaprik. Bewoners en cliënten van woonzorgcentra Holdert en De Horst in Emmen waren  als eerste aan de beurt. Tot en met eind volgende week halen de bewoners en cliënten van de andere 11 woonzorglocaties van Treant hun boostervaccinatie.

Treant vaccineert de bewoners en cliënten die vallen onder de behandelverantwoordelijkheid van de Specialist Ouderengeneeskunde en huisartsen binnen de intramurale setting. Een prikteam van de GGD vaccineert de cliënten die vallen onder behandelverantwoordelijkheid van de huisarts in de thuissituatie. ‘We zijn blij dat onze bewoners de boostervaccinatie nu krijgen, vertelt specialist ouderengeneeskunde Edith Wendt. ‘Zeker nu de besmettingen in Nederland zo oplopen, is het fijn om te weten dat onze bewoners extra beschermd worden tegen het coronavirus.’

In woonwijkcentrum Holdert krijgen bewoners vandaag de  boostervaccinatie
In woonwijkcentrum Holdert krijgen bewoners vandaag de boostervaccinatie

Extra bescherming

Begin november adviseerde de Gezondheidsraad om alle mensen van 60 jaar en ouder een boostervaccinatie te geven, omdat de bescherming van de coronavaccins na verloop van tijd afneemt. De extra coronaprik draagt bij aan een hoge bescherming.

Boostervaccinatie ziekenhuispersoneel

Ook het zorgpersoneel in het ziekenhuis van Treant ontvangt vandaag en komend weekend de boostervaccinatie. Tot en met zondag ontvangen medewerkers die werkzaam zijn in de zorg en voor de medisch ondersteunende diensten de extra coronaprik.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord