S.v. HODO wint nipt van USV

S.v. HODO speelde donderdagavond haar 7e competitiewedstrijd en wel thuis tegen USV uit Nieuwleusen.  De wedstrijd werd op zondag 7 november j.l. afgelast wegens Corona perikelen. Op basis van het verleden was het juist USV, dat de meeste punten heeft behaald in de onderlinge duels. De wedstrijd  stond onder leiding van scheidsrechter Anne Achttien uit Jubbega.

1e Helft:

Een doordeweekse wedstrijd om 20.00 uur, in een kille en sfeerloze entourage zonder publiek, is voor beide partijen dan ook maar afwachten, hoe de beide teams zich presenteerden. Overigens kon de wedstrijd ook gevolgd worden via live-stream van TV Hoogeveen, met dank aan Gerjo Stegeman. S.v. HODO speelde zonder de basispelers Ricardo Benjamins, Justin Blokzijl en Stefan Kikkert, die zijn laatste schorsingswedstrijd uitzat. Na een periode van aftasten door beide teams, kregen de Hollandschevelders steeds meer grip op de wedstrijd en duidelijk meer veldoverwicht. Overigens werden door beide hardwerkende teams weinig  kansen gecreeërd. Duidelijk was te zien dat USV niet wilde verliezen in Hollandscheveld en hield de linies, met een verdedigend concept, duidelijk gesloten. Één van de weinig gevaarlijke momenten voor de USV-goalie, aanvoerder Martijn Scheper, was de pass van de  prima spelende Damian Strijker op Sander Danes, die Jorn Smit in stelling bracht. Zijn volley verdween rakelings naast het doel. Overigens trof ook een prima schot, van één van de USV-voorwaartsen, de paal aan HODO-zijde. Met een 0-0- ruststand werden de kleedkamers opgezocht.

2e Helft:

De mannen van hoofdtrainer Eric Prins, wiens contract deze week met s.v. HODO met 2 jaar is verlengd, voelden dat er mogelijkheden lagen om de overwinning over de bekende streep te trekken. Maar dan moest er wel gescoord worden en de gasten uit Nieuwleusen, met de spaarzame counters in de greep te houden. Kort na rust was het, de hardwerkende Justin Snippe, die keeper Martin Scheper, met een prima schot bijna verraste. Na goed een uur spelen was het Jorn Smit, die een vrije trap keihard inschoot, waarbij de USV-keeper tot het uiterste moest gaan. Uit de rebound was het Martijn Dekker, die in scoringspositie kwam, maar zijn inzet werd gekeerd. Voor het laatste kwartier kwam Vince Engels in het veld voor verdediger Glenn Kikkert. De druk op de USV-defensie nam zienderogen toe. Alles leek er overigens op dat de wedstrijd op een remise zou uitdraaien. Terugkijkend, was het dan ook een wedstrijd met weinig hoogte- en dieptepunten. Of het moment, dat scheidsrechter Achttien in de slotfase per abuis de rode kaart trok voor Jeffrey van Veen. Uiteindelijk moest het een gele kaart zijn. De uitspraak, het venijn zat hem in de staart, was zeker waar. Een goede vrije trap van Jorn Smit in de 90e min. werd, na een scrimmage, uiteindelijk goed afgemaakt door Sander Danes, die daarmee de 1-0 op het scorebord bracht.

Door deze overwinning verstevigde s.v. HODO de koppositie in de 3e Klasse D. Een bijkomstigheid was, dat v.v. Protos met 3-1 van medekoploper FC Oldemark won en inmiddels de 2e plaats inneemt.

Opstelling Hodo:

Marcel Pol, Jeffrey van Veen, Damian Strijker, Marc Boertien, , Glenn Kikkert(75e min. Vince Engels), Jorny Otten, Justin Snippe, Martijn Dekker, Jorn Smit, Sander Danes en Patrick Timmerman.

Man van de wedstrijd: Mark Boertien.

 

S.v. Hodo speelt aanstaande zondag uit tegen v.v. Sweel uit Zweeloo , aanvang 14.00 uur.

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord