Inwoners van Drenthe stappen minder vaak in het huwelijksbootje

Hoogeveen  – In Drenthe zijn vorig jaar relatief gezien de minste inwoners in het huwelijksbootje gestapt. In 2020 werden 2,2 huwelijken gesloten per 1.000 Drentenaren, terwijl er landelijk 2,9 huwelijken werden gesloten per 1.000 Nederlanders. Dit concludeert ThePerfectWedding.nl in een onderzoek naar trouwen in coronatijd op basis van eigen gegevens en data van het CBS. 

Meeste huwenden in Borger-Odoorn en Meppel
In Borger-Odoorn en Meppel stapten relatief gezien de meeste inwoners in het huwelijksbootje. Per 1.000 inwoners werden er 2,6 koppels in de echt verbonden. In Aa en Hunze was het aandeel huwenden het laagst: 1,6 bruiloften per 1.000 inwoners.

In 3 gemeenten maand zonder bruiloften
In drie Drentse gemeenten werd een maand lang geen enkel huwelijk gesloten: Coevorden, Midden-Drenthe en Westerveld. In deze gemeenten werd in heel 2020 zo’n 60 keer het jawoord gegeven. In Emmen werd het vaakst getrouwd, namelijk 245 keer.

Aanscherping coronamaatregelen: bruiloften weer uitgesteld
Door de nieuwe maatregelen die 13 november ingingen, gooit 40,5% van de bruidsparen hun trouwplannen weer om. Iets meer dan de helft van deze bruidsparen kiest ervoor om hun trouwdag aan te passen aan de geldende maatregelen, maar velen verplaatsen de bruiloft geheel. Een kwart van de geplande bruiloften is inmiddels vanwege coronamaatregelen twee keer of vaker uitgesteld.

Foto: Martin Schonewille

Deel dit bericht!

Geef een antwoord