Noordscheschut VR1 wint verdiend van FC Meppel VR3

Na een tweetal vrije zaterdagen en een verloren bekerduel mochten de dames aantreden tegen FC Meppel in de inhaalwedstrijd. De thuisploeg is nog altijd zonder punt verlies en doet dus volop mee voor de bovenste plekken. Hiermee straalt het vertrouwen af van de spelersgroep om ook op deze maandagavond een goed resultaat te boeken.

Met een drietal afwezigen in de ploeg van Mike de Jonge werd er beroep gedaan op Sanne-Joy uit de VR2, Noordscheschut mist Sophie, Dominique en Nadine. De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en had veelvuldig de bal. Na een kleine 10 minuten vond Noordscheschut de eerste mogelijkheid, een bal van achteruit richting Sharon was net niet nauwkeurig genoeg en kon worden verdedigd. Na een klein kwartier viel de bal uit een corner voor de voeten van Danielle, helaas vond haar schot de keepster die de bal kon keren. Meppel gokte vooral op de omschakeling maar met een sterk spellende achterhoede werden deze uitbraken snel stop gezet. Waar de dames al enkele kansen hadden laten liggen kregen de gasten uit Meppel een levensgrote kans. Na balverlies van Noordscheschut volgde een lange bal, die ditmaal over de defensie viel. De rechtsbuiten van Meppel had de 0-1 al in haar achterhoofd, alleen had zij niet gerekend op een uitstekende redding van Jessica. De corner die daarop volgde werd uitverdedigd en Susan stuurde Kelly diep over de vleugel, die vervolgens met haar voorzet Demi vond. Demi die veel ruimte en tijd had koos er voor om de bal diagonaal binnen te schieten en liet de keepster kansloos. Zo tekende zij dus aan voor de 1-0 in de 19e minuut. De thuisploeg bleef de controle houden over de wedstrijd, alleen wisten de dames zich nog niet te belonen. Het duurde dan ook tot de 30e minuut dat de voorsprong werd vergroot. Door een combinatie tussen Lisa en Sharon kwam Lisa 1 op 1 met de keepster en schoot de 2-0 hard maar beheerst binnen. Meppel probeerde het vooral over de linkerkant te zoeken, maar de nummer 7 stuitte met enige regelmaat op Susan. Zo speelde Noordscheschut zakelijk door tot aan de rust.

Na het heerlijk verwarmende kopje thee, mede mogelijk gemaakt door Jurjen Ijmker, kon de thuisploeg vol goede moed beginnen aan de tweede helft. Meppel begon opportunistisch en zocht de ruimte achter de defensie. Even leek Meppel deze ook te vinden, maar de aanval werd stilgelegd door een buitenspel situatie. Waar Noordscheschut de bal keurig liet rond gaan werd dit dankzij het fellere spel van Meppel een stuk lastiger. De combinaties werden iets minder makkelijk gevonden. Het leidde tot veel lange ballen van beide kanten. Na een uur kregen de dames iets meer grip op de wedstrijd en zag Lisa de kans om van 20 meter te schieten, helaas net over. Niet veel later leek Sharon te profiteren van een te slappe terugspeelbal, helaas werd zij net te veel naar buiten gedrongen door de keepster van Meppel en zag geen kans meer om uit te halen. Aan de andere kant kregen de gasten enkele kansen, wederom met veel gevaar over de linkerflank. Maar Jessica wist vooralsnog haar doel schoon te houden. Waar Meppel de aansluiting zocht gaven ze achterin veel ruimte weg. Hier leek Kelly van te gaan profiteren, maar werd doormiddel van een overtreding gestopt. Charissa eiste deze bal, die op een kleine 20 meter van de goal lag, op. Waar veel rekende op een snoeihard schot deed zij het heel beheerst en plaatste de bal in de kruising. Zo was het 3-0 met nog 5 minuten te gaan. FC Meppel ging nog vol voor de ere treffer en gaf Noordscheschut veel ruimte. Een afgeslagen aanval werd naar voren gewerkt en Kelly zette Eline vrij voor de keepster, helaas miste haar inzet net voldoende richting en liet de kans op 4-0 liggen.

Zo mogen de dames van Noordscheschut VR1 wederom 3 punten bijschrijven en zijn ze uitstekend van start gegaan in de competitie. Aanstaande zaterdag spelen de dames de derby uit tegen HODO VR1, aftrap 14:00.

WOTM: Kelly Kroesen