Opnieuw gelijkspel heren Kwiek

De Hoogeveense handbalmannen moesten afgelopen zondag in Sporthal De Peppel in Ede spelen tegen het tweede team van HV Reehorst. Een team dat thuis nog niet had verloren en zelfs had gewonnen van koploper Artemis’15. Kwiek wist dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden en dat bleek ook wel uit het scoreverloop. Het uiteindelijke gelijkspel (23-23) was dan ook een prima uitslag en het welverdiende puntje kon weer mee naar Hoogeveen.
Het team uit Ede had overigens alle drie uit wedstrijden verloren en stond dan ook met 6 punten op de 6e plek van de ranglijst. Na het fluitsignaal van de scheidsrechter begonnen de mannen aan de wedstrijd en het was Reehorst dat direct het initiatief nam (1-0). Via Mathijs van Veen, Leroy Staaks en Michael Bodegraven nam Kwiek toch snel de voorsprong weer over en na 5 minuten stond er een score van 2-3 op het scorebord. Toch bleek het team uit Ede te beschikken over een zeer bekwame schutter die meerdere keren eenvoudig tot schot kwam. Ondanks de 5-4 en 6-5 waren het Jaimy Bosgra, Leroy Staaks en Michael Bodegraven die de score weer recht konden trekken (6-6) in deze slordige en rommelige wedstrijd. De gevaarlijkste speler kreeg halverwege de eerste helft mandekking waardoor het wat rommeliger werd in de Hoogeveense dekking. Ook kreeg Kwiek meerdere penalties toegewezen door de goed fluitende scheidsrechter, maar helaas werden deze niet benut. Hierdoor maakte Kwiek zichzelf onnodig moeilijk. Toch wist Kwiek, met nog zo’n 10 minuten te spelen, op voorsprong te komen via opnieuw Jaimy Bosgra en Leroy Staaks (7-8). In deze periode van de wedstrijd stond Wesley Knol op het Hoogeveense doel en heeft middels een paar mooie reddingen het doel schoongehouden. Toch was het Reehorst die via 10-8 en 11-10 steeds maar weer Kwiek de baas bleef. De ruststand werd uiteindelijk 11-11 en kwam via de hand van de goed spelende Michael Bodegraven.
REEHORST GEEFT GAS IN DE TWEEDE HELFT
De mannen uit Hoogeveen waren toe aan de rust aangezien het niet heel lekker liep. Het leek dat ze af en toe op hun tandvlees liepen en maar net konden aanhaken. Het kostte Kwiek meer moeite doelpunten te maken dan de gastgever. In de tweede helft moest er dan ook echt een tandje bij, maar het was Reehorst dat direct tot scoren kwam middels een penalty. Leroy Staaks en Michael Bodegraven brachten Kwiek weer op voorsprong (12-13) en via 13-14 (Jaimy Bosgra) kon Kwiek toch weer volop meedoen. Wat er daarna precies gebeurde is niet duidelijk, maar het was Reehorst dat even flink gas gaf en binnen een tijdsbestek 5 minuten was de voorsprong van Kwiek omgebogen in een flinke voorsprong voor het team uit Ede (17-14). De dekking van de Hoogeveners leek uitgeput en alles had te veel kracht gekost. Zo leek het tenminste en de tweede verlieswedstrijd van deze competitie leek een feit aan het worden. Kwiek kon af en toe wat speldenprikjes geven via o.a. Pascal Klaassens (17-15) maar via 18-15 en 19-16 leken de Hoogeveense mannen niet meer bij machte te zijn om het tij te keren. De zeer goed spelende Jaimy Bosgra, goed voor totaal 8 doelpunten, kreeg het op zijn heupen en bracht via 3 doelpunten de stand eigenhandig terug naar een voorsprong van 19-20. Ook Michael Bodegraven en Mathijs van Veen konden meedoen en in de 25e minuut van de wedstrijd leek de wereld ineens anders. Keeper Ronnie Kroezen had in deze fase ook een aantal cruciale reddingen.
WEER EEN ZENUWSLOPENDE SLOTFASE
Met een voorsprong van 2 doelpunten (19-21) en nog 5 minuten te gaan leek alles ineens anders, maar via onder andere 3 doelpunten van de rechteropbouw op rij was de voorsprong snel weg en leek toch alles voor niks. Bij de stand van 23-21 en nog een tweetal minuten te spelen leek het voorbij, maar zoals de Hoogeveense mannen al vaker hebben bewezen dit seizoen zijn er nog altijd mogelijkheden. Via 23-22 van Mathijs van Veen moesten de mannen offensief gaan verdedigen en gaan forceren. Dat resulteerde in een onderschepping waarbij Jaimy Bosgra de 23-23 op zijn naam mocht zetten. Daarna was het met een paar seconden te gaan nog even billenknijpen, maar het verlossende fluitsignaal volgde uiteindelijk. Een verdiend gelijkspel waardoor Kwiek nog steeds op een mooie 3e plek staat.
Volgende week staat Zwolle als tegenstander op het programma.