Noordscheschut ten onder tegen HZVV

Onder druilerige weersomstandigheden, en zonder toeschouwers, was het een troosteloze bedoeling op het sportpark van HZVV. Noordscheschut ging kansloos de bietenbrug op. Tegen een feller spelend en makkelijker voetballend HZVV ging de equipe van Marc van Meel met 5 – 1 ten onder.

De livestream van rtv Drenthe bracht uitkomst afgelopen zaterdagmiddag. Kijkers die echter enkele minuten later inschakelden kwamen bedrogen uit. Reeds in de 2e minuut was het raak voor de thuisploeg. Vanuit een corner trachtte Alex Zomer het doel van Noordscheschut koppend onder vuur te nemen. Zijn poging werd geblokt. Echter door niet attent verdedigen, kon Yannick Manusiwa van dichtbij alsnog de 1 – 0 binnenschieten.

HZVV begon feller, agressiever dan de bezoekers. Men voerde de druk op, in de eerste tien minuten mocht de thuisploeg al een handvol corners nemen, niet zonder gevaar.

Na een kwartier ontsnapte Kelly Jao aan de  buitenspelval. Doelman Roy Boertien bracht formidabel redding, oog in oog met de pijlsnelle aanvaller.

In de 24e minuut stond een ongelukkige actie in de defensie van Noordscheschut aan de basis van de 2 – 0. Na een kluts-situatie belandde het speeltuig panklaar voor voeten Noah ten Brinke, die koelbloedig de 2-0 achter Boertien schoof. Gezien het spelbeeld terecht.

Na half uur spelen viel de eerste goede aanval van Noordscheschut te noteren. De kopbal van Nick Koster, na voorzet Rick Veldman, werd bij eerste paal gekeerd. De aansluitingstreffer bleef uit.

De tweede helft was amper twee minuten oud en het was opnieuw raak voor de gastheren. Jao haalde de achterlijn, bracht het leer voor en Ten Brinke werkte achter zijn standbeen langs de 3-0 binnen. Aan de andere zijde was Danny Kiekebelt dichtbij de eerste treffer voor de Schutters. Kiekebelt mikte echter vanuit kansrijke positie over.

In de 78e minuut redde Noordscheschut alsnog de spreekwoordelijke eer. Na enige druk op het HZVV doel belandde het speeltuig voor de voeten van Ton Kamping, die op zijn beurt snoeihard onderkant lat raak schoot. Enkele minuten later leek een inzet van Koster met de handen te worden gekeerd, maar dit voorval werd gedecideerd door de leidsman weggewuifd.

Aan de andere zijde was het wel raak. Ten Brinke maakte dankbaar gebruik van de geboden ruimte en prikte de 4-1 in verre hoek langs een kansloze Boertien. In de absolute slotfase kwam HZVV ook nog op een 5 – 1 voorsprong. Een vermeende overtreding van Robin Sikken binnen het zestienmetergebied werd bestraft. Sander Dzemidzic ontfermde zich over de toegekende strafschop en schoot deze onberispelijk binnen. Hierna was Noordscheschut nog enkele malen dicht bij een treffer. Een volley van Mees Vos verdween over. En vanuit kansrijke positie wachtte Koster een fractie te lang, zodat het speeltuig tijdig van zijn voeten kon worden geplukt. Gescoord werd er echter niet meer.

Noordscheschut kwam deze derby niet of nauwelijks in de duels. Op het grote speelveld kwam men geregeld een stap te laat, zodoende werd men geleidelijk naar de slachtbank geleid. Volgende week nieuwe ronde nieuwe kansen in de thuiswedstrijd tegen Swift.