Politie Hoogeveen kondigt snelheidscontroles aan

Hoogeveen – In Elim en Hoogeveen gaat vaker worden gecontroleerd aldus de Politie. Er worden een verhoogd aantal snelheidscontroles gehouden op vijf wegen in bovengenoemde plaatsen. Op deze wegen zijn de afgelopen jaren diverse ongelukken gebeurd, sommige met dodelijke afloop. De Politie krijgt van omwonenden langs deze wegen regelmatig klachten binnen. Ook bij de gemeente stromen de klachten binnen. 

De wegen waarop vaker gecontroleerd zullen gaan worden zijn, Lomanlaan, Boekweitlaan, Buizerdlaan Meester Cramerweg en de Valkenlaan. Ook in Elim vinden diverse Controles plaats. Deze zullen plaats vinden op de toegangswegen naar het dorp en op de Carstensdijk.

Op deze wegen zijn al diverse ongevallen gebeurd. Op de Lomanlaan zijn diverse ongevallen gebeurd waarvan een met een dodelijke afloop, na dit ongeval zijn twee personen aangehouden. Dodelijk ongeval met fietser Een aantal maanden later ging het vlakbij deze plaats op de Boekweitlaan weer verkeerd na een vermoedelijke verkeersruzie klapten er zes auto’s op elkaar waarvan 1 motorblok uit d auto werd geslingerd en in het water kwam. Ongeval veroorzaakt ravage op Boekweitlaan.

Er worden al meer controles uitgevoerd door de Politie in Hoogeveen, momenteel hangen er op de Alteveerstraat, Boekweitlaan en Lomanlaan digitale snelheidsindicators die aangeven hoe hard een voertuig rijd. Ook zijn er diverse boetes uitgedeeld tijdens een controle. Politie bekeurd 189 hardrijders op Lomanlaan.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord