Sport

1e editie van het Hoogeveens Pickleball toernooi

Na een aantal geslaagde clinics in het activum, waar meer dan 50 deelnemers aan meededen per editie, is het nu tijd voor de 1e editie van het Hoogeveens Pickleball toernooi.

Hoewel de term toernooi behoorlijk professioneel klinkt nodigen we iedereen uit om mee te doen. Ook de meerderheid die het spel nog nooit gespeeld hebben. Er wordt ingedeeld op sterkte zodat de spelers die het nog nooit gedaan hebben ook hulp krijgen met de spelregels. De rest gaat vanzelf want de sport is behoorlijk toegankelijk en na 5 minuten slaat iedereen een balletje mee!

Voor wie nog niet weet wat Pickleball is; Pickleball is een combinatie van badminton, tafeltennis en tennis. Het veld is een stuk kleiner dan een tennisveld en heeft ongeveer de omvang van een badmintonveld. De bal is qua afmetingen gelijk aan een tennisbal maar is van plastic en bevat gaten. Het net is wat kleiner dan een tennisnet en het racket, paddle genoemd, bevat geen snaren maar is hard en gemaakt van hout of carbon. De sport neemt in Amerika een enorme vlucht en heeft daar al 4,2 miljoen spelers. Het heeft Europa echter ook al bereikt en met name in de Scandinavische landen en Spanje en het Verenigd Koninkrijk is het al behoorlijk populair.

Het toernooi vindt plaats op 18 december in Sporthal de Valkenlaan van 12.45 – 15.30. Opgeven kan via www.pickleball.nl. Voor materiaal wordt gezorgd. Dit toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door het Hoogeveens Sportakkoord.

Geef een reactie