Docenten en leerlingen RSG Wolfsbos in ‘De Helden van het Onderwijs’ op SBS6

Twee docenten van RSG Wolfsbos in Hoogeveen zijn door hun leerlingen in het zonnetje gezet voor het tv-programma ‘Helden van het Onderwijs’ op SBS6.

Juiste begeleiding
Mede door de coronaperiode is er een sterke band ontstaan tussen Juan, leerling van het praktijkonderwijs op RSG Wolfsbos en docent Jessica Kok. Binnen het praktijkonderwijs volgt Juan de veilige-route klas waarbij hij alle mogelijk begeleiding van Jessica krijgt. Zo loopt Juan nu met veel plezier stage. Dat gaat zelfs zo goed, dat hij daar na zijn schoolperiode waarschijnlijk kan blijven werken. Volgens Juan is Jessica zijn absolute held. “Aangezien ik weet dat ze erg van songfestivals houdt, heb ik een muzikale verrassing voor haar bedacht. Samen met een aantal docenten en leerlingen heb ik speciaal voor haar ‘Waterloo’ van ABBA gezongen”, vertelt Juan stralend.

Die ene stap extra
Ook Navjan Kelsh en Cynthia Schonewille uit de tweede brugklas van locatie Groene Driehoek hebben hun docent Engels verrast. De twee meiden vonden Engels lastig en daardoor niet leuk. Door het enthousiasme van docent Michelle Kohnenova zijn ze helemaal om en gaan nu zelfs met plezier naar de les. “Mevrouw Kohnenova zet net even die extra stap om ons te motiveren. Ze doet soms zelfs een dansje in de klas”, vertellen de meiden lachend. “Misschien dat we in het volgende schooljaar zelfs wel willen starten met Cambridge English om een ‘certificate’ te halen”, vertellen ze enthousiast. Michelle is een echte literatuurfan, daarom hebben de meiden hun docent verrast met een mini-voorstelling van Shakespeare op het podium in de aula van de school.

De helden van het Onderwijs
Beide verrassingen waren een groot succes! Benieuwd? Kijk dan De Helden van het Onderwijs op zondag 21 november om 16.00 uur bij SBS6.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord