Handballers heren KWIEK winnen van koploper

Kwiek moest aantreden tegen koploper Artemis’15 uit Wehl. De koploper had een rit van anderhalf uur in de benen en waren gebrand om de volledige punten mee terug te nemen naar Gelderland. Niets bleek minder waar en door een doelpunt in de laatste seconde kwam de eindstand 19-18 op het scorebord.
De jonge Hoogeveense handballers hadden een zware taak en dat was proberen te winnen van de koploper Artemis’15. Een tegenstander die al gemiddeld zo’n 30 doelpunten per wedstrijd maakt en dus de beschikking had tot een aantal goede schutters. Kwiek is een team in opbouw en bestaat voor de helft uit voormalige jeugdspelers die het afgelopen seizoen nog in de B competitie hebben gespeeld. Het was dan ook direct de ploeg uit Gelderland dat het initiatief nam en via 0-2 en 1-3 kwamen ze snel op voorsprong. Kwiek oogde wat onwennig in de beginfase en leek onder de indruk van de tegenstander. Toch waren het Mathijs van Veen (3x), Leroy Staaks en Michael Bodegraven die de achterstand omzetten naar een voorsprong van 6-3. Het tij leek gekeerd en het was Kwiek dat brutaal op voorsprong bleef. Na een stand van 7-4 ontstonden er toch een paar gaatjes in de Hoogeveense dekking waardoor er halverwege een gelijke stand van 7-7 op het scorebord stond. Maar de koploper kreeg wat moeite met de scheidsrechter en dat zag je terug in hun spel, want door doelpunten van Jaimy Bosgra en Mathijs van Veen namen de mannen uit Hoogeveen weer het heft in handen (9-7). De voorsprong bleef in het bezit van Kwiek tot aan de rust en met een stand van 10-9 floot de scheidsrechter voor een kwartiertje rust.
Geweldig slotoffensief Hoogeveense handballers
Coach Peter Staaks gaf in de rust aan dat als je voorstaat met 10-9 na 30 minuten handballen je de wedstrijd kunt winnen met 20-18. Nog een keer 30 minuten zo handballen en de winst zou in Hoogeveen blijven. Een paar kleine omzettingen in de rust en Kwiek begin weer met volle moed aan de tweede helft. Maar toch was het Artemis die vanaf dat moment de overtuiging had de wedstrijd te willen winnen want via 11-11 (Mick Kamminga) en 12-12 (Dann Oelen) nam de koploper het heft in eigen hand. Na zo’n 10 minuten spelen stond er een stand van 12-15 op het scorebord en leek het doek te vallen voor de ploeg van coach Staaks. In deze periode van de wedstrijd werden er heel veel onnodige fouten gemaakt in de aanval, veel slordig balverlies en de tegenstander profiteerde daar optimaal van middels de snelle breakout. Ondanks meerdere keren in overtal te staan was het alleen Mathijs van Veen die nog een speldenprikje kon geven (13-15) maar Artemis bleef doorgaan en de achterstand was inmiddels opgelopen naar 4 doelpunten (13-17). Ook waren er wat onderlinge irritaties door persoonlijke fouten, maar na wat omzettingen en wat harde woorden onderling keerde Kwiek de wedstrijd helemaal om. Geheel onverwacht kwam Kwiek ineens tot scoren en tegenstander leek totaal van slag. In de dekking bleek men ineens bereid te zijn voor elkaar te werken en daarbij had keeper Ronnie Kroezen ook de noodzakelijke reddingen. Met nog zo’n 8 minuten te spelen kwam de koploper ineens niet meer tot scoren en via doelpunten van Matthijs Kleefman (2x), Michael Bodegraven (2x) en Mathijs van Veen stond er in een voorsprong op het scorebord (18-17). Een complete sensatie in sporthal Valkenlaan en via 18-18 was het uiteindelijk Mathijs Kleefman die zichzelf tot matchwinner kroonde en scoorde in de laatste seconde 19-18. De sensatie was compleet en hierdoor doen de Hoogeveense mannen nog steeds volop mee in de top 3 en zijn nu zelfs gedeeld koploper met Artemis en Ha-Stu.
Volgende week spelen de heren een uitwedstrijd tegen Reehorst.