SCN strijdend ten onder in duel met prachtige treffers

Het bekerduel tussen FC Klazienaveen en SCN was een waar spektakelstuk met acht treffers. In een wedstrijd waarin de ene goal nog mooier was dan de ander trok Klazienaveen met een 5-3 overwinning aan het langste eind.

Het publiek werd in de bekerontmoeting tussen derdeklasser FC Klazienaveen en vierdeklasser SCN vanaf het eerste fluitsignaal vermaakt. Al in de eerste minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Patrick Bloemberg ontving de bal op rand strafschopgebied en schoot het leer hard over SCN-doelman Leon Reitsema in de bovenhoek. In de 10e minuut kwam Klazienaveen ook op 2-0. Een op maat gegeven pass met buitenkant voet werd bij de tweede paal eenvoudig binnengetikt.

Prachtgoals helpen SCN

Na de 2-0 dacht SCN een zware middag tegemoet te gaan, al duurde deze gedachte niet lang. Een minuut na de goal van Klazienaveen kwam SCN terug tot 2-1. Een hoekschop van Marco Bruinsma werd bij de tweede paal knap binnengekopt door Wilmar Pastoor. SCN zette door en stond na dertien minuten door een wonderschone treffer van Roy Zwiers weer op gelijke hoogte. Op aangeven van Stefan Bruinsma schoot Zwiers de bal van circa dertig meter over de doelman in de verre kruising. In de 23e minuut kwam SCN zelfs op voorsprong door opnieuw een prachtige treffer. Een afstandsschot met buitenkant wreef van Marco Bruinsma draaide schitterend langs de Klazienaveen-goalie het doel in, 2-3.

FC Klazienaveen herpakt zich

Na de 2-3 kreeg SCN via Stefan Bruinsma (kopbal), Patrick Aasman (vrije schietkans) enkele mogelijkheden om opnieuw te scoren, maar verder was het voornamelijk een kwestie van tegenhouden voor de ploeg van trainer Bart Smid. Klazienaveen had het betere van het spel en liet SCN veel meters maken. In de 66e en 71e minuut drukte de thuisploeg haar overwicht ook uit in de score door op identieke wijze twee goals te maken. Tweemaal schakelde Klazienaveen snel om na balverlies van SCN waarna de nummer 9 van Klazienaveen alleen op doelman Leon Reitsema afging. Beide keren faalde hij niet en zo draaide de thuisploeg een 2-3 achterstand om in een 4-3 voorsprong. SCN zat er conditioneel doorheen en was niet meer bij machte om nog iets aan de stand te doen. In de 87e minuut bepaalde Klazienaveen de eindstand op 5-3. Na een vlot lopende aanval over de rechterkant werd de bal van dichtbij achter doelman Reitsema geschoten. Al met al een terechte overwinning voor FC Klazienaveen, maar de ploeg had het zeker niet gemakkelijk tegen een strijdvaardig SCN.

Vrij weekend

Na de bekernederlaag tegen Klazienaveen heeft SCN twee weken de tijd om zich voor te bereiden op de eerstvolgende wedstrijd. Volgend weekeinde heeft de ploeg een vrij weekend waarna het op zaterdag 27 november de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen SJS.

FC Klazienaveen – SCN: 5-3. Scoreverloop: 1e Patrick Bloemberg 1-0, 10e Onbekende speler 2-0, 11e Wilmar Pastoor 2-1, 13e Roy Zwiers 2-2, 23e Marco Bruinsma 2-3, 66e Onbekende speler 3-3, 71e Onbekende speler 4-3, 87e Onbekende speler 5-3.