HODO bekert verder na zege op Dwingeloo

Met een grote grijns stapte Jorn Smit na afloop van de bekerwedstrijd HODO-Dwingeloo van het veld. Op weg naar een interview met RTV Drenthe. De aanvaller van HODO had dan ook alle reden om terug te kijken op een prima wedstrijd waarin hij 3 maal scoorde. Mooie bijkomstigheid was dat het ook nog fraaie treffers waren, minpuntje was de gele kaart die Smit ontving van zijn favoriete scheidsrechter Jeffrey Lubberts, maar daar kon Smit na afloop prima mee leven.

HODO won de wedstrijd, gespeeld in een troosteloze ambiance zonder publiek,  overigens met 4-1 en deze zege was ook volledig verdiend.  De gasten uit Dwingeloo kregen in de eerste helft 1 kans en dat was een strafschop die, zo bleek uit de tv beelden van RTV Drenthe, onterecht toegekend werd door scheidsrechter Lubberts. De strafschop werd loepzuiver benut door Dennis Koning. De penalty betekende de gelijkmaker voor Dwingeloo omdat Jorn Smit in de 32e minuut met een hard schot uit een vrije trap de score opende voor de mannen van trainer Eric Prins. Beide ploegen zochten de kleedkamer op met een 1-1 ruststand en het was een wonder dat HODO niet met een ruime voorsprong de rust inging. HODO speelde namelijk goed en het creëerde vele kansen,  maar de HODO spelers hadden hun vizier in de eerste helft niet op scherp staan en de vele kansen bleven daardoor onbenut. Dwingeloo keeper Erwin Hof bleek regelmatig een sta in de weg en ook de kruising-lat hielp Dwingeloo toen een poeier van Sander Danes de lat raakte. Na rust was het zaak om snel de voorsprong te pakken en dit lukte ook en de manier waarop was wonderschoon. Een prima voorzet van Sander Danes werd door Jorn Smit kiezelhard met een volley binnengeschoten, een prachtige treffer die de 2-1 op het scorebord bracht. De marge bleef echter maar 1 doelpunt en HODO had geluk dat een slechte terugspeelbal van Glenn Kikkert niet de gelijkmaker voor Dwingeloo opleverde. Het een tegen een duel tussen Dwingeloo spits Melvin Koning en HODO doelman Marcel Pol werd gewonnen door de  HODO keeper. In de 75e minuut was de wedstrijd beslist toen Jorn Smit een makkelijk gegeven vrije bal achter Erwin Hof schoot. De 3-1 was de genadeklap voor Dwingeloo en toen even later Patrick Timmerman op aangeven van Martijn Dekker de 4-1 op het scorebord bracht was de wedstrijd helemaal gespeeld. Na exact 90 minuten floot scheidsrechter Lubberts af voor de wedstrijd. HODO kon terugzien op een uitstekende wedstrijd en bekert een rondje verder. Voor Dwingeloo zit het bekerseizoen erop en beide ploegen zullen elkaar in de reguliere competitie wederom treffen. Foto: Marcel Uiterwijk